Geoană: Alianţa PSD+PC nu va intra într-un joc al moţiunii de cenzură

Liderul social-democrat, Mircea Geoană, a declarat miercuri (16 septembrie 2009) că Alianţa PSD+PC nu va intra într-un joc al moţiunii de cenzură şi se va comporta ca o formaţiune aflată la guvernare.

Preşedintele PSD a afirmat că demersul depunerii unei moţiuni de cenzură privind legea salarizării unitare în sectorul bugetar, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, este firesc pentru opoziţie.

„Suntem într-o coaliţie care nu este cea mai mare fericire, într-o guvernare care nu este cea mai mare fericire pentru români, dar de aici până la a semna o moţiune a opoziţiei este o distanţă foarte mare. Alianţa PSD+PC face ce face orice partid aflat la guvernare – nu va intra într-un joc al moţiunii de cenzură.

Dacă există un risc, este din altă parte, sper să mă înşel. Evaluările interne şi externe arată că riscul politic şi social creşte, şi riscul economic este deja foarte mare în România”, a spus Mircea Geoană.
Potrivit acestuia, România se află într-un moment extrem de delicat pe fondul creşterii riscului politic de ţară.

„Pe tot ce înseamnă evaluare internă şi externă cu privire la România, asistăm la o creştere a riscului politic de ţară, pe un fond social, care probabil se va agrava.
În contextul măsurilor nepopulare pe care acordul cu FMI şi cu Comisia Europeană le impune, al măsurilor de austeritate, precum şi pe fundalul unei situaţii economice extrem de grave, o criză politică ar reprezenta un gest de gravă iresponsabilitate”, a spus Mircea Geoană.

În opinia sa, pentru opoziţie, o astfel de ocazie (depunerea moţiunii – n.r) „nu are cum să fie ratată” şi „ar fi oarecum nefiresc să nu se exprime atunci când Guvernul şi-a angajat răspunderea într-o manieră brutală”.

„Apelul meu se îndreaptă nu către opoziţie, ci către actuala majoritate. În acest moment, în care riscul de ţară se agravează, în care situaţia socială se degradează, iar economia noastră este în cel mai dificil moment, o criză politică la Bucureşti înseamnă un risc politic de neacceptat şi care va duce România într-o recesiune şi mai severă şi într-o criză economică prelungită.

Dacă cineva vrea să se joace cu acest moment, să o facă. Dar aş vrea să fie foarte bine înţeles de români – că în acest moment un guvern care nu merge grozav reprezintă un element de stabilitate pe care va trebui să-l consemnăm măcar până la alegerile prezidenţiale”, a afirmat liderul social-democraţilor.

Un colectiv format din trei parlamentari ai PNL şi trei parlamentari ai UDMR lucrează de miercuri dimineaţă la finalizarea textului moţiunii de cenzură anunţate pe legea salarizării unitare în sectorul bugetar pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, marţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.