Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru legea unică a salarizării

Guvernul si-a asumat raspunderea marti (15 septembrie 2009) in fata Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru proiectul legii unice a salarizarii. Premierul a dat asigurari ca in perioada de implementare a legii, nici o persoana nu va inregistra o diminuare a salariului brut de care beneficiaza.

“Întotdeauna sunt convins ca vor fi categorii de salariati care vor spune ca munca lor este mai importanta si ca merita mai multi bani decât altii. Face parte din natura umana, de aceea aceasta lege nu a fost adoptata pâna acum, pentru ca nimeni nu a avut curajul sa o promoveze”, a spus Emil Boc.

El a reiterat ca este pentru prima data când România va avea o lege unica de salarizare a bugetarilor, care pune bazele unei ierarhizari echitabile in sistemul public. Emil Boc a acuzat guvernarile anterioare ca “au fugit” de asumarea unei raspunderi pentru aceasta reforma.

El le-a multumit Ministerului Muncii si celui al Finantelor, sindicatelor si patronatelor pentru elaborarea si dezbaterea proiectului de lege. “Multumesc, fara ipocrizie, partenerilor sociali – sindicate si patronate – pentru modul in care s-au implicat. Stiu ca de cele mai multe ori ne-am situat pe pozitii contradictorii, dar a prevalat forta argumentelor.

O lege unica a salarizarii personalului bugetar trebuie sa tina cont de interesele tuturor bugetarilor si nu doar de interesele unora dintre bugetari, motiv pentru care uneori am fost nevoiti sa avem discutii contradictorii, dar eu cred ca au fost principiale si fundamentate in interes public”, a afirmat Emil Boc.

În urma negocierilor cu reprezentantii confederatiilor sindicale, Guvernul si-a exprimat disponibilitatea de a analiza si de a accepta amendamentele parlamentarilor, inclusiv pe cele ale sindicatelor depuse prin intermediul parlamentarilor, la proiectele de lege asupra carora Guvernul si-a asumat rapunderea.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
 1. Hass spune

  Impunem o lege cu n capitole pt a scapa de x legi ale salarizarii pt fiecare sistem in parte (sanatate, invatamant, etc.) dar nu pt a avea o lege de salarizare unica ci pt ca procentul cheltuielilor salariale reprezinta 9% din PIB…hmmm, dar e problema mea ca guvernul nu este in stare sa faca un PIB mai mare astfel incat procentul de 9% sa ajunga la 6%. Daca noi (guvernul) nu suntem in stare sa facem un PIB mai mare sa dam in cap celui ce munceste ca oricum nu o sa priceapa mare lucru din ce se intampla. Oare asta gandesc alesii tarii?

  Bun. Sa trecem mai departe.
  Noua lege prevede ca angajatul sa nu piarda nimic prin trecerea la noua grila de salarizare.
  Deci cei cu salarii mari vor ramane cu ele in continuare?

  Si la urma urmei 3% din PIB reprezinta salariile foarte mari pe care le au la ora actuala unii angajati?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.