IAA Frankfurt: Mazda prezintă două modele revizuite

Japonezii de la Mazda vor dezvalui, in premiera, la Salonul Auto de la Frankfurt – IAA 2009, versiunea Superlight a roadsterului MX-5 si modelul Mazda CX-7 facelift, se arata intr-un comunicat de presa al constructorului auto. Evenimentul din Germania marcheaza aniversarea a 20 de ani de existenta a companiei Mazda.

Roadster-ul MX-5 Superlight este considerat cel mai bine vândut autovehicul din toate timpurile si primul autoturism japonez echipat cu sistemul selective catalytic reduction (SCR) destinat reducerii noxelor din gazele evacuate.
Modelul are la baza a treia generatie a masinii de teren si poarta la un nou nivel strategia companiei de reducere a greutatii.

Masina are sub 1.000 de kg si un raport de masa 50/50 intre cele doua punti. Mazda MX-5 Superlight include elemente inedite, cum ar fi un panou din fibra de carbon care acopera locul ramas liber ca urmare a eliminarii parbrizului, precum si un interior complet redesenat.

De asemenea, scaunele sunt confectionate din fibra de carbon si tapitate cu piele, accesoriu prezent si pe volan, pe mânerul schimbatorului de viteze si al frânei de mâna. Bordul si consola centrala integreaza ornamente din fibra de sticla si fibra de carbon. Automobilul este echipat in versiunea standard cu un motor de 1,8 litri.

Al doilea autovehicul prezentat de Mazda la Frankfurt este CX-7 Turbo Diesel, o varianta revizuita a popularului SUV Mazda, primul autoturism japonez care integreaza sistemul SCR, permitând reducerea semnificativa a emisiilor de noxe prin utilizarea AdBlue – o substanta bazata pe uree.

CX-7 facelift primeste, in premiera, cea mai puternica motorizare diesel de la Mazda: propulsorul de 2.2 litri dezvolta 173 CP si un cuplu maxim de 400 Nm, in conditiile unui consum de combustibil de doar 7,5 l/100 km, in regim combinat.

Potrivit constructorului japonez, la nivel estetic, Mazda CX-7 facelift se prezinta cu spoilere si bare de protectie redesenate si elemente cromate noi. La interior, consola centrala include un sistem de navigatie, volan complet nou, iar indicatoarele de bord beneficiaza de iluminare albastra si componente innoite.
Manevrabilitatea a fost, la rândul sau, imbunatatita, adoptându-se amortizoare noi, iar caroseria fiind mai rigida.

Au fost adaugate si noi elemente de siguranta, cum ar fi sistemul de monitorizare a partii laterale si a celei din spate (RVM) si semnalizarea in cazul frânarii de urgenta (ESS).
În perioada 17-27 septembrie 2009, va avea loc la Frankfurt o noua editie a Salonului Auto, in cadrul caruia se va pune accent pe inovatiile din domeniul masinilor electrice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.