Ion Ţiriac negociază o afacere de 300 de milioane de euro cu Ford

Ion Tiriac, care detine compania Romcar, reprezentantul Ford pe piata locala, vrea sa realizeze incepand cu vara lui 2010 un joint-venture cu producatorul american pentru importul marcii.

.
De la 1 august 2010, Ford va demara direct si activitatea de vanzari si are doua posibilitati: sa-si creeze o companie pe care sa o controleze in proportie de 100% sau sa prelungeasca parteneriatul cu Tiriac intr-o firma in care sa-si imparta actionariatul.

O astfel de asociere presupune un business de 300 de milioane de euro. Tiriac e interesat de afacere si pentru ca vanzarile Ford au reprezentat cam jumatate din castigul sau pe 2008, scrie Ziarul Financiar.

„Grupul Tiriac are 7-8 marci in portofoliu pentru care inca detine importul. Exceptie este Mercedes-Benz, unde s-a creat un joint-venture. Exista aceeasi posibilitate si cu Ford. Dar asta decid ei, deoarece ei sunt posesorii marcii. Dar Romcar este axat pe nisa Ford si aici ramane. Celelalte segmente le-am acoperit cu alte companii din cadrul Tiriac Holding”, a explicat Ion Tiriac pentru ZF.

„Nu comentam daca vom face sau nu un joint-venture cu Ion Tiriac pentru o companie nationala de vanzari. Exista negocieri in prezent”, a precizat si Ingvar Sviggum, vicepresedintele Ford Europa pentru vanzari.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.