EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Nichita cere 30 de miliarde de lei de la Politehnica Iaşi

0

Surpriza totala la instantele iesene: primarul Gheorghe Nichita cere 30 de miliarde de lei vechi, echivalentul a circa un milion de dolari, de la clubul de fotbal Politehnica Iasi, in urma contractului de asociere in participatiune incheiat in 2006. Conform contractului, firma care administreaza clubul de fotbal iesean avea obligatia sa prezinte municipalitatii profitul inregistrat, lucru care nu s-a intimplat.

Curtea de Conturi Iasi a decis ca edilii trebuie sa recupereze banii dati Politehnicii Iasi cu orice pret, inclusiv printr-o actiune in instanta. „Din cite am auzit eu, Primaria a fost incriminata in procesul verbal intocmit de Curtea de Conturi„, spune consilierul judetean Lucian Flaiser. Totul pare insa un circ: primarul Gheorghe Nichita l-a dat in judecata pe primarul Gheorghe Nichita.

Am cerut obligarea firmei la achitarea sumei de 2.999.000, actualizata la data platii. Conform contractului de asociere in participatiune incheiat pe 13 septembrie 2006 intre municipiul Iasi si FC Politehnica Iasi SA, in termen de 30 de zile de la incheierea sa, firma avea obligatia sa ne prezinte situatia financiara, respectiv profitul si pierderile, pentru repartizarea profitului„, arata Gheorghe Nichita in cererea adresata instantei.

Edilul sef mai spune ca FC Politehnica Iasi SA se obliga la plata unor penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intirziere catre ceilalti asociati. Mai mult, conform articolului 23 din contract, firma trebuia sa returneze banii dupa un an, respectiv in 2007, lucru care nu s-a intimplat.

Aceasta actiune in instanta nu este deloc ciudata, a fost facuta in urma unui control al Curtii de Conturi. Ni s-a cerut sa recuperam banii respectivi. Chiar daca acolo am calitatea de actionar, iar aici pe cea de autoritate publica, nu cred ca e o actiune ciudata„, a declarat ieri Cristina Oteleanu, secretarul CL Iasi, cea care semneaza alaturi de Gheorghe Nichita actiunea impotriva clubului iesean de fotbal.

Ciudat, primarul Gheorghe Nichita a declarat aseara ca nu stie despre ce este vorba, dar ca problemele legate de fotbal se vor rezolva. „Nu stiu despre care dosar este vorba, dar imi asum tot ce priveste fotbalul, plecind de la finantare si pina la celelalte probleme. Veti vedea ca fotbalul va functiona la Iasi. Probabil ca va fi un proces. Vom da bani, dupa care ii vom primi inapoi, dar fotbalul nu va pierde„, a precizat primarul Iasului.

Contactat telefonic, presedintele clubului de fotbal iesean, Sorin Boca, s-a aratat surprins de actiune, dar a precizat ca au existat in trecut discutii pe aceasta tema, a returnarii banilor. „Au fost discutii mai vechi. Noi speram sa solutionam favorabil pentru clubul Politehnica Iasi acest litigiu in instanta de judecata„, a spus ieri presedintele FC Politehnica Iasi.

Totodata, in 2008, si reprezentantii Consiliului Judetean au dat in judecata clubul de fotbal, cerind achitarea sumei de 10 miliarde de lei vechi. „Noi am dat legal banii catre clubul de fotbal, printr-o hotarire a CJ, in urma parteneriatului cu Primaria Iasi. Dar, dupa un an, clubul trebuia sa ne inapoieze banii, lucru care nu s-a intimplat„, a spus ieri Lucian Flaiser, consilier judetean PDL, fost sef al CJ la vremea semnarii contractului.

In acel contract, edilii se obligau sa dea 3.000.000 de lei catre Poli Iasi. Sefii clubului ar fi urmat sa foloseasca acesti bani timp de un an, cit dura contractul de asociere, dupa care ar fi trebuit sa returneze suma respectiva, conform articolului 23 al acelui act. In acelasi contract se prevedea ca fotbalistii din Copou sa promoveze sportul prin actiuni in scoli, camine etc.

Sursa: Ziarul de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.