Noi autoturisme electrice la salonul de la Frankfurt

Prezenta slaba a constructorilor auto americani si noile autoturisme electrice prin care constructorii auto spera sa-si asigure iesirea din recesiune vor fi principalele caracteristici ale Salonului Auto Frankfurt (IAA) 2009, eveniment care isi deschide marti (15 septembrie 2009) portile pentru presa, informeaza AP.

În conditiile in care gigantul auto american General Motors Co. tocmai a iesit de sub protectia falimentului, iar Chrysler a fost preluat de grupul auto italian Fiat, marca Cadillac a grupului GM nu va fi prezenta la editia din acest an a IAA, marcile Dodge si Jeep ale Chrysler au fost mutate la standul Fiat.

Celelalte marci europene ale GM, Opel si Saab, nu vor face decât sa sublinieze faptul ca grupul american a incheiat acorduri pentru vânzarea acestor marci. Alte absente notabile vor fi Mitsubishi, Honda si Infiniti, care au decis sa se concentreze pe viitorul Tokyo Motor Show.

Atentia observatorilor si a publicului se va orienta spre noile autoturisme electrice si modelele hibride, precum si spre noile oferte de autoturisme mici ale constructorilor auto americani.
“La editia din acest an a salonului de la Frankfurt va exista un autoturism electric la aproape fiecare stand”, a apreciat expertul auto Ferdinand Dudenhoeffer.

Pe lista noutatilor ce vor fi prezentate la salonul de la Frankfurt se numara patru noi autoturisme electrice de la Renault, dintre care unul care ar putea ajunge pe piata inca din 2011, un model hibrid Mercedes B-Class si prima versiune cu alimentare electrica directa a hibridului Toyota Prius. Toate acestea sunt autoturisme care sunt destinate sa-si faca debutul pe piata in curând.

În schimb, BMW AG va prezenta coup-eul Vision EfficientDynamics, un concept car menit sa demonstreze cum ar putea arata automobilele de serie peste câtiva ani. În rândul constructorilor auto americani, Ford va prezenta noul autoturism mic C-Max, conceput sa inlocuiasca modelul Focus si care din 2010 ar urma sa-si faca debutul pe piata americana.

La rândul sau, Opel va prezenta la Frankfurt o noua versiune a modelului Astra conceput pentru pietele europene.
Organizatorii sustin ca 753 de expozanti vor fi prezenti la Salonul Auto Frankfurt 2009, eveniment care va fi deschis pentru public de cancelarul Angela Merkel pe data de 17 septembrie si isi va inchide portile pe 27 septembrie.

Presedintele Asociatiei constructorilor auto germani, Matthias Wissman, sustine ca 62 de producatori de autovehicule sunt prezenti la editia din acest an cu 82 de premiere mondiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.