Rudele în viaţă ale lui Hitler

Un functionar de la vama si un ziarist au reusit sa descifreze in Belgia ADN lui Adolf Hitler, un secret nedezvaluit inca si care permite acum sa fie identificata orice ruda indepartata a dictatorului german.

Studiind ramura cu ramura arborele sau genealogic, analizând foitele de tigara uitate intr-o localitate din Austria inferioara, un servetel aruncat intr-un fast food din New York, sau timbrele de pe scrisorile trimise acum peste 30 de ani din nordul Frantei, Marc Vermeeren si Jean-Paul Mulders au descoperit 39 de rude in viata ale Führer-ului, noteaza ziarul El Mundo.

Trei stranepoti ai tatalui lui Hitler se ascund in Long Island (New York, SUA) sub numele fals de Stuart-Houston. Louis si Brian locuiesc impreuna intr-o casuta de lemn din East Patchogue, unde lucreaza ca gradinari, in timp ce Alexander este un psiholog iesit la pensie care ii ajuta pe veteranii de razboi din Vietnam si care traieste la East Northport, la câtiva kilometri.

Howard, cel de-al patrulea frate, era agent de politie la New York si a murit in 1989, când era de serviciu. Nu exista fotografii cu ei decât cele facute in anii 70 la solicitarea institutiilor, nu au legaturi cu nimeni si nici macar vecinii nu ii cunosc. Nu raspund daca cineva le suna la usa si evita orice confruntare cu trecutul.

“S-au pus de acord sa nu aiba urmasi pentru a duce la extinctie linia mostenitoare a lui Hitler si a nu mai fi nevoiti sa traiasca cu teama, dar au promis ca vor publica o carte inainte sa moara”, asigura Mulders, in vârsta de 41 de ani. Acest reporter al ziarului belgian Het Laatste Nieuws si al revistei Knack a reusit sa fure de la fratii Stuart-Houston o dovada de ADN.

A facut-o cu ajutorul lui Marc Vermeeren, de 51 de ani, istoric si genealogist “amator” obsedat de Hitler, care a strâns peste 500 de biografii ale dictatorului si 20.000 de documente, intre care si actul sau de nastere.

Cei 2 “vânatori” au fost nevoiti sa astepte 7 zile si 7 nopti sub o furtuna de zapada si a privirilor piezise ale vecinilor, satui sa vada curiosi scotocind prin cartier, pâna când fratele cel mare, de 60 de ani, si-a parasit bârlogul, flamând.

Alexander A. Stuart-Houston (“A. de la Adolf?”, se intreaba Mulders) a condus pâna la un restaurant “drive in”, dintre cele care servesc clientii in masina. A cerut niste aripioare de pui pe care le-a mâncat la volan. S-a sters cu un servetel pe care l-a aruncat pe jos.

“Si acolo ne aflam noi, cu manusi de latex, penseta si o punga de plastic, ridicând pretiosul servetel având buzele imprimate de grasime”, au spus ei. Acum, codul genetic al sângerosului dictator si toate mostrele de ADN ale rudelor sale in viata se afla intr-un seif la o banca.

Altfel spus Hitler, s-a reintors in buncarul sau. În Austria inferioara, rudele lui Hitler nu s-au complicat asa de mult si au incercat sa stearga trecutul schimbând câteva litere ale numelui, ajungând sa se numeasca Hüttler si sa se plaseze intre zecile de Hietlers, Hiedlers, Hütlers sau Hüetlers trecuti in cartea de telefon.

Însa Vermeeren si-a petrecut ani de zile scotocind prin podurile rudelor Führerului din localitatile Spital si Walterschlag si stie pe de rost registrele parohiale, astfel incât nu i-a scapat niciun act de nastere sau certificat de deces legate de acest nume. Are chiar un document din anul 1457 care ii plasa deja in zona pe asa-numitii Hytler.

“Toti Hüttler-ii care traiesc in regiunea Waldviertel sunt descendenti indepartati ai lui Hitler, desi multi nici nu au habar. Barbatii impartasesc acelasi cromozom Y. Nu conteaza daca au trecut o suta sau o mie de ani, nu se pierde niciodata”, spune el.

Cheia investigatiei este de a urmari pista genetica a acestui cromozom, singurul pe care baietii il mostenesc pe cale paterna, asftel incât se poate sti cu precizie daca doi barbati au aceeasi descendenta.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.