Salariile bugetarilor pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea

Coeficientul de ierarhizare pentru functia de premier in grila unica de salarizare a fost stabilit la 11,70, potrivit proiectului Legii unice de salarizare in sectorul bugetar pe care Guvernul şi-a asumat raspunderea in Parlament.

Salariul minim pe economie stabilit pentru anul 2010 este 705 lei, conform proiectului de act normativ. Coeficientul pentru presedintele României este 12,00, iar cei pentru presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sunt 11,70, in timp ce pentru vicepresedintii Senatului si ai Camerei Deputatilor au fost stabiliti la 11,20, potrivit Anexei IX/1 din proiectul de act normativ.
De asemenea, coeficientul pentru presedintii comisiilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor este 10,80.

Pentru functia de viceprim-ministru, coeficientul este 11,20, cel pentru ministru de stat 11,00, iar cel pentru ministru si ministru delegat 10,80, potrivit Anexei IX/2 din proiectul de Lege.
Salariul pentru secretarul de stat membru al Guvernului va fi acordata dupa un coeficient de 10,20, iar pentru subsecretar de stat dupa un coeficient de 9,60.

Conform noilor propuneri, coeficientul corespunzator presedintelui Curtii de Conturi este de 11,70. Pentru secretarul general al guvernului coeficientul este 10,80, iar pentru un consilier de stat din guvern coeficientul este de 9,80.

În cazul Administratiei Prezidentiale – un consilier prezidential va fi retribuit cu 10,80 salarii minime pe economie, iar consilierul de stat cu 9,80 salarii minime. Pentru secretarii generali de la Senat si Camera Deputatilor coeficientul este de 8,20.

Salariul minim de incadrare pentru angajatii cu studii superioare care lucreaza in sectorul public este de 1,75 salarii minime, potrivit proiectului legii unice a salarizarii personalului din sistemul bugetar.

Salariile de baza ale personalului de executie din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului, ministerelor si a celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si cele aflate in coordonarea Primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului sunt diferentiate dupa nivelul studiilor.

Pentru studii superioare, coeficientul de ierarhizare minim este de 2,00 salarii minime, iar cel maxim de 5,80 salarii minime. Pentru angajatii cu studii medii, coeficientul minim este de 1,45 iar cel maxim de 2,80.

Angajatii cu functii de conducere din administratia publica centrala de specialitate au salariile cuprinse intre 5,25 salarii minime si 6,45 salarii minime, in functie de grade si vechime, potrivit Anexei nr. I/1 din proiectul de act normativ.

Salariile pentru angajatii din functiile de executie sunt cuprinse intre 1,20 salarii minime si 3,95 salarii minime. În cazul serviciilor deconcentrate ale ministerelor si a altor organe centrale de specialitate – prefecturi, consilii judetene, municipii, angajatii in functii de conducere au salarii cuprinse intre 4,30 salarii minime si 5,10 salarii minime, potrivit Anexei nr.1/3 din proiectul de act normativ.

Cei din functii de executie au salarii cuprinse intre 1,20 salarii mimine si 3,35 salarii minime. În administratia publica locala – consilii, primarii, servicii publice – salariile pentru functiile de conducere cu fost stabilite intre 4,30 salarii minime si 5,10 salarii minime, potrivit Anexei nr.1/3.

Presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Procurorul General al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie au un coeficient de ierarhizare de baza de 11,70, potrivit Anexei nr.VI.1 privind coeficientii de ierarhizare pentru judecatori, procurori, magistrati – asistenti si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor.

Un judecator cu grad de judecatorie, un procuror de parchet de pe lânga judecatorie (peste 3 ani vechime), un judecator militar la tribunalul militar sau procuror militar la parchetul de pe lânga tribunalul militar are un coeficient de ierarhizare de baza de 4,50 salarii minime.

În invatamântul preuniversitar, un profesor universitar cu vechime de peste 40 de ani va avea un salariu echivalent a 7,60 salarii minime si unul cu 10 ani vechime, un salariu echivalent a 5,85 salarii minime, potrivit Anexei nr. II/1.1.

Un asistent universitar cu experienta de pâna in doi ani are un salariu de 2,35 salarii minime. În invatamântul preuniversitar, un profesor de gradul unu cu studii superioare de lunga durata, ciclul II Bologna, cu grad didactic definitiv, porneste de la un salariu de 2,20 salarii minime. Un invatator sau o educatoare, cu studii de nivel liceal si grad didactic definitiv, au un salariu echivalent a 1,40 salarii minime.

În unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala, un manager de spital cu peste 400 de paturi are un salariu de 6,80 salarii minime. Un medic primar cu vechime are un venit de 5,25 salarii minime, iar un asistent medical cu studii medii, un venit de 2,40 salarii minime.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
3 Comentarii
  1. Nimeni spune

    De ce nu publicati si textul final integral al legii ? Sunt multe alte articole de interes, in afara grilei propriu-zise.

  2. gigiu spune

    daca vi se pare mare un coeficient de 2 pt un angajat cu studii superiioare inseamna ca acest stat si/a pierdut menirea de a exista sub loyinca de sat european responsabil. Unde mai pui ca sporul de doctorat s/a dus draculuiiiii in coasa lui Boc.

  3. gigiu spune

    PS. de fapt e bun si un coeficient de 1 cu conditia ca baya sa aafie decenta… un salariu pt un debutant cu studii superioaare ar trebui sa fiie de minim 500 de euro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.