Suspiciuni privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Poştei Române

Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o noua investigatie privind o posibila incalcare a regulilor de concurenta nationale si comunitare de catre Compania Nationala Posta Româna (CNPR) prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale standard, se arata intr-un comunicat al autoritatii române de concurenta.

“Autoritatea de concurenta are suspiciuni privind un posibil abuz de pozitie dominanta al CNPR prin aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu intermediarilor pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres”, a declarat Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

În acelasi timp, investigatia deja existenta, declansata in 2006, privind posibila incalcare a legislatiei nationale de catre CNPR, a fost extinsa, existând suspiciuni referitoare la o posibila afectare a dezvoltarii comertului intre Statele Membre, contravenind intereselor Uniunii Europene, de a asigura o piata unica functionala.

Astfel, dimensiunea nationala a pietei pe care se manifesta comportamentul CNPR, precum si a pietei pe care se produc efectele acestui comportament, reprezinta indiciul nerespectarii legislatiei comunitare, respectiv art 82 din Tratatul de Instituire al Comisiei Europene.
Investigatia, declansata in 2006, se refera la un posibil abuz de pozitie dominanta prin modalitatea de aplicare a reducerilor tarifare si stabilirea termenelor de plata de catre CNPR pentru furnizarea serviciului Infadres catre anumiti beneficiari ai sai.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei. Serviciul postal de corespondenta comerciala este serviciul trimitere de corespondenta neprioritara adresata (se livreaza la adresa tiparita de expeditor pe ambalaj) prezentata la oficiile postale de catre intermediari si alte societati comerciale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.