Acţiune de amploare a DIICOT, în 4 oraşe, împotriva falsificatorilor de carduri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii de la crimă organizată au declanşat joi (17 septembrie 2009) dimineaţa o acţiune de amploare împotriva a 3 reţele de falsificatori de carduri bancare.

Procurorii desfăşoară simultan percheziţii la 29 de domicilii din 4 oraşe: Craiova, Bucureşti, Cluj şi Sibiu.

Capii falsificatorilor se află la Craiova, iar printre cei suspecţi se află şi Iustin Covei, fiul unui judecător de la Curtea de Apel Craiova, a cărei locuinţă este, de asemenea, percheziţionată.

De altfel, Iustin Covei a fost ridicat, joi, de la domiciliul său din Craiova, urmând să fie dus la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Bucureşti, pentru a fi audiat, alături de alte 20 de persoane, el fiind acuzat că este unul dintre capii unor reţele de falsificatori de carduri bancare.

Covei, acuzat că ar deţine un laborator de clonat carduri, a declarat că deţine „un laborator de prăjituri”. Mama lui Iustin Covei, medicul Aurora Covei, a declarat că familia sa s-a obişnuit cu astfel de acţiuni, iar la casa lor din cartierul „Brazda lui Novac” din Craiova nu s-a găsit nimic.

Procurorii şi jandarmii au mai descins la alte 26 de locuinţe din Craiova printre care şi la locuinţa cetăţeanului de etnie romă Ionel Călin, zis Nixon, unul dintre capii ţiganilor din cartierul Faţa Luncii. Până în prezent, 18 persoane din Craiova au fost reţinute.

Şi la Constanţa, poliţiştii au reţinut un tânăr suspectat de fraude cu carduri bancare, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate, joi dimineaţa, în municipiul Constanţa.

Şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Constanţa, Aurelian Pavel, a declarat că tânărul va fi prezentat procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bucureşti, care se ocupă de caz.

În urma celor două percheziţii domiciliare au fost depistate, printre altele, diferite instrumente de clonat carduri, precum şi dispozitive de citire de informaţii de pe carduri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.