Cele mai scumpe cărţi din librării

O carte haute couture, un album despre bijuterii si o carte de resurse umane sunt printre cele mai scumpe carti care se gasesc in librarii. In schimb, cele mai vandute din categoria cu preturi de top sunt cartile de specialitate – albume de arhitectura, pictura, design, carti de medicina si istoria literaturii. Criza incepe insa sa rasfoiasca si paginile din librarii.

.
Cel care „vinde” cea mai scumpa carte de la noi, cu 2.099 de lei, este insusi Valentino, creatorul de moda cu 40 de ani de cariera, o forta economica a Italiei (pana de curand), in ciuda faptului ca nu a facut niciodata profit cu linia haute couture. „Una grande storia italiana” e titlul unei biografii presarate cu fotografii si desene din colectia sa, secvente din sedinte foto, reclame si alte documente, inclusiv interviuri cu cei mai apropiati colaboratori.

Cartea, vanduta de librariile Diverta, e de asemenea o editie limitata la 2.000 de exemplare, fiecare semnat de creator, invelit intr-un material special, cu 6 nuante, in vreme ce cutia include faimosul rosu Valentino.

Editia de arta are doar 100 de exemplare, la fel semnate, dar acompaniate de printuri ale unor desene originale din anii ’50-’60. Cea care a editat cartea este celebra Taschen, care s-a ocupat si a doua cea mai scumpa carte din istorie, de 12.500 de dolari (GOAT – Greatest of All Time, despre Muhammad Ali).

A doua cea mai scumpa carte din top se afla la una dintre putinele librarii exclusiv de limba engleza de la noi, Antony Frost. Aici, cea mai scumpa carte de pe rafturi este una de management: „Fundamentals Of Human Resource Management”, de Neil Anderson, in 4 volume de la SAGE Publications Ltd.- 2.000 de lei.

Continuarea în Business Magazin

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.