Boc se pricepe la legi… aşa cum se pricepe şi la coasă!

Premierul a încercat marţi să convingă Parlamentul că Legea privind salarizarea unitară şi-a atins toate scopurile. Că este echitabilă, că face ordine şi pe orizontala grilei şi pe verticala ei şi că nu are excepţii şi privilegiaţi. Sindicatele susţin însă că cine citeşte textul real al legii îşi dă seama că acesta arată cu totul altfel, cu inechităţi şi disparităţi.

.
„În anexe mai sunt multe disfuncţionalităţi. De pildă, cum ar fi faptul că nu există o uniformizare a aceleiaşi profesii pe orizontală, cum e cazul muncitorului de categoria I care nu are un acelaşi coeficient de salarizare şi se «plimbă», în funcţie de sectorul unde munceşte, între 1,25 şi 2“, a exemplificat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Alt exemplu dat de sindicalist, de pe verticala grilei, este cel referitor la contabila de şcoală, cu studii medii, care are un coeficient mai mare decât profesorul cu studii superioare.

În plus, anumite funcţii bugetare nu se mai regăsesc deloc în grilă. „Este cazul asistentului maternal, de pildă, care în forma postată pe site-ul Guvernului nu mai era prins nicăieri“.

Un alt exemplu adus de Cartel Alfa: „Nu e corect, din punctul nostru de vedere, ca un medic de ambulanţă, cu oricâte specializări ar avea, să fie plătit sub un secretar de primărie de comună“, spune liderul.

Integral în Cotidianul

Citește și
2 Comentarii
  1. ionel stan spune

    Boc e mic,turuie intr-una si spune numai prostii basesciene,vai mama lui.Sa mergem la vot si sa-itrimitem la puscarie unde le este locul.

  2. Globals spune

    all good things

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.