Energia geotermală, tot mai intens folosită

Cea mai avantajoasa, ecologica si sigura sursa de caldura se afla chiar in fata casei, afirma Junkers, o marca a concernului german Bosch, care a lansat o serie noua de pompe de caldura care pentru incalzirea imobilelor si prepararea apei calde utilizeaza pâna la 75% energie din sol si pânza de apa freatica.

Aceasta lansare reprezinta o continuare a campaniei demarate de Junkers in vederea promovarii echipamentelor termotehnice prietenoase cu mediul inconjurator, se arata intr-un comunicat remis miercuri (16 septembrie 2009) de catre compania Bosch.

În luna iunie, Junkers a initiat caravana “Caldura din natura”, prin care a urmarit sa informeze si sa constientizeze publicul din 13 mari orase ale României cu privire la optiunile existente pentru incalzirea eficienta, economica si ecologica, in vederea promovarii unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

“Pompele de caldura sunt echipamente ecologice, economice si durabile, reprezentând o sursa de caldura regenerabila care nu este limitata de indeplinirea unor conditii deosebite, având o durata de viata lunga”, a declarat Alexandru Eftimiu, director regional de vânzari, Divizia Termotehnica, Robert Bosch SRL.

Pompele de caldura geotermale au fost testate in 50 de instalatii de pe intreg teritoriul României, concluzia fiind ca tara noastra are mediul perfect pentru functionarea in bune conditiuni a pompelor de caldura utilizând energia solului.
Numarul pompelor de caldura instalate in Europa creste de la an la an. În Elvetia, in fiecare a treia casa nou construita este instalata o pompa de caldura. În Suedia, peste 90% din casele nou construite sunt incalzite cu pompe de caldura.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.