EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Imperiul „Spiru Haret”, la un pas de desfiinţare

1

Universitatea „Spiru Haret” (USH) continuă să organizeze examen de admitere la toate formele de învăţământ, în ciuda restricţiilor impuse de Ministerul Educaţiei. În plus, mulţi studenţi susţin că nu li se acceptă transferul de la specializările neacreditate la cele aflate în legalitate.

Vara tumultoasă, în care „contrele” între reprezentanţii ministerului şi cei ai USH nu au încetat, pare să fi trecut prea uşor pentru mai-marii universităţii, care îşi continuă activitatea nestingheriţi, la fel ca înaintea declanşării „războiului” cu ministrul Ecaterina Andronescu.

Pusă în faţa „sfidării” arătate de conducerea USH, Andronescu nu lasă nici ea garda jos şi susţine, sus şi tare, că „nu se joacă” când vine vorba despre această „instituţie cu probleme”. „Noi mai avem o soluţie: putem pregăti un proiect legislativ prin care să desfiinţăm universitatea. După cum se ştie, noi avem un proiect legislativ cu valoare de lege prin care se desfiinţează orice specializare la distanţă, iar dacă aceştia nu înţeleg să respecte legea, o să promovăm măsura legislativă de desfiinţare. Nu ne jucăm cu aşa ceva”, spune ferm ministrul.

Ecaterina Andronescu are şi antecedente în acest sens. În primul său mandat, mai exact în 2002, a promovat un ordin de ministru prin care a desfiinţat nici mai mult, nici mai puţin decât 33 de universităţi – „fabrici de diplome”.

Reprezentanţii „Spiru Haret” nu se arată însă mişcaţi de declaraţiile reprezentanţilor ministerului. „O lăsăm în coadă de peşte deocamdată, cât mai avem procese pe rol, dar toate instanţele ne dau dreptate. Toate procesele noastre au fost câştigate. Nu ne interesează ce spune ministerul”, spune, la fel de hotărât, şi George Nicolau, purtătorul de cuvânt al USH.

În ciuda faptului că, printr-o ordonanţă de guvern publicată în Monitorul Oficial din 20 august, USH trebuia să înceteze şcolarizarea pentru specializările la distanţă, universitatea primeşte „boboci” la absolut toate formele de învăţământ (zi/învăţământ la distanţă/fără frecvenţă).

Şi, de parcă înscrierile ilegale din Capitală n-ar fi de ajuns, inclusiv cele 53 de centre teritoriale ale universităţii, atât din ţară, cât şi de peste hotare, care au fost desfiinţate de minister, continuă să funcţioneze. „Nu ne interesează ce spune ministerul, oricum, nu ne poate desfiinţa clădirile. Noi le-am explicat că nu sunt centre de învăţământ la distanţă, sunt module de lucru ”, conchide revoltat Nicolau.

Sursa: Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. FRUNZULITZA spune

    Exercitiu de imaginatie
    Pentru toti cei care zbiara :”Bine le faceti!”…Statul spune:”pentru acest post pe care tu esti incadrat de 20 de ani, trebuie sa ai de maine studii superioare”…Tu,ce solutie ai ? Tot solutiile pe care tot El ti le-a pus la dispozitie…ID-ul…Unde?Tot acolo unde El ti-a dat voie…Cu ce ? Cu bani mai putini…ca doar nu esti bogat…esti bugetar…De ce ID ?Pentru ca ai un „job” si vreo 2 copii acasa…Greseala ta ??? Nicaieri…Tu esti CORECT!!! Dupa vreo 2 ani vine el si spune:”Esti PROST!!!NU AI FACUT BINE!!!TE-AI DUS UNDE NU TREBUIE!!!” Vina ta?…NUUUUU…dar tu platesti!!!…Cu timpul tau,cu banii tai,cu nervii tai… De ce El nu mi-a spus ca sunt PROST atunci??? De ce azi???Pentru cei cu isterii netratate…lasati-o mai moale…s-ar putea ca roata sa se intoarca…suntem toti frunze in vantul Puterii…Ce e mai rau ,este ca acest vant PUTE !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.