Noul model Lenovo concurează cu iPhone de la Apple

Compania Lenovo si-a prezenat miercuri (16 septembrie 2009) noul sau “smartphone”, OPhone, realizat in colaborare cu China Mobile, având ambitia de a rivaliza cu iPhone de la Apple, transmite AFP.

“Speram ca OPhone va acapara cel putin 50% din piata chineza a smartphone-urilor in urmatorii 5 ani”, a declarat Huang Xiaoqing, presedintele Institutului de Cercetari China Mobile, la o ceremonie ce a avut loc la Shanghai.

OPhone va functiona cu un sistem de exploatare dezvoltat de China Mobile (companie care are aproape 498 de milioane de abonati). Lu Yan, presedintele Lenovo Mobile, a precizat ca fiecare aparat va avea un cost de productie de peste 200 de dolari (137 euro), dar pretul de vânzare va fi stabilit in functie de abonamentele oferite de China Mobile.

Citeste si:  O bandă specializată în infracţiuni informatice a fost destructurată de poliţişti

Lenovo spera sa vânda primele modele OPhone incepând cu luna viitoare, pe cea mai mare piata mondiala de telefonie mobila, cu peste 700 de milioane de abonati. China Unicom, care dispune de 141 de milioane de abonati, a anuntat luna trecuta ca a ajuns la un acord pe mai multi ani, pentru comercializarea modelului iPhone de la Apple incepând cu trimestrul al patrulea al lui 2009.

Saptamana trecuta, China Mobile Wang Jianzhou a anuntat ca este in negocieri cu Apple pentru a comercializa modelul iPhone, subliniind ca acordul cu China Unicom nu este exclusiv.
Totusi, unul dintre principalele obstacole intâmpinate de Apple pe piata chineza este faptul ca ar trebui sa-si modifice produsele pentru a le adapta la tehnologia TD-SCDMA care functioneaza in China. Lenovo Group Ltd, este al patrulea mare producator de computere din lume, dupa Dell, HP si Acer.

Citeste si:  Mazda 6 a ajuns la o producţie de 2 milioane de exemplare

Subsidiara din România a grupului are, in momentul de fata, parteneriate cu MB Distribution, Tornado Sistems, Flamingo, Trend, Agis, pe partea de distributie, iar pe partea de corporate reseller (n.r. vânzare direct catre companii) colaboreaza cu Omnilogic, Eta2U, MBL, Sysco, S&T, Net Consulting Sysware si Forte.
În 2004, chinezii de la Lenovo au platit 2 miliarde de dolari pentru a prelua divizia de PC-uri a grupului american IBM (International Business Machines), cel mai mare furnizor global de servicii IT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close