Superofertă: bilete la striptease pentru deschidere de cont bancar

Bancherii apeleaza la solutii din ce in ce mai inedite pentru a-si atrage clientii. În incercarea de a determina persoanele fizice sa-si constituie depozite bancare, angajatii bancilor apeleaza la serviciile psihologilor, care le recomanda o abordare creativa in modul de intercationare cu diverse categorii de deponenti, abordare care sa tina cont de vârsta si profesia acestora.

.

Recent, o banca din Irlanda a gasit o alta metoda originala de atragere a clientilor: bilete la striptease pentru studentii care isi constituie un depozit in unitatile sale, noteaza cotidianul rus Novâie Izvestia.

Criza economica i-a obligat pe bancherii din toata lumea sa inventeze tot felul de solutii pentru a-si mentine sau chiar a-si spori numarul de clienti.

În scena intra tot felul de programe-bonus, premii si cadouri speciale, uneori destul de originale. Astfel, banca irlandeza Ulster a decis sa atraga in special tineretul studios, propunându-le studentilor din primul an de la Institutul Tehnologic sa-si constituie depozite in care chiar banca depune primii 100 de euro.

Se considera ca “prima banca este ca prima iubire, care nu se uita niciodata”, iar majoritatea tinerilor, devenind adulti, continua sa-si pastreze banii in aceste unitati.

Totodata, pentru ca oferta sa fie si mai tentata, Banca Ulster le oferea tinerilor, la deschiderea depozitului, bilete la un show de striptease ce urma sa aiba loc in 24 septembrie, in clubul de noapte Metro, situat nu departe de caminele studentesti. Sute de studenti s-au grabit sa se inscrie un acest program bancar original.

Din pacate, insa, sperantele tinerilor de a vedea show-ul picant au fost spulberate de Susan Keegan, mama unui “nou tânar deponent” al bancii Ulster. Aflând ca fiul sau intentioneaza sa admire fetite cvasi-goale, ea a facut un intreg scandal.

Niciodata inca bancile nu au cazut atât de jos ca acum. Aceasta este pur si simplu amoral”, a declarat Susan Keegan pentru Irish Times.

Dupa ce ziarele au scris despre “depozitele contra striptease”, alti parinti indignati au inceput sa sune la Ministerul Finantelor. Scandalul a ajuns unul de proportii, deoarece in Irlanda bancherii sunt considerati dusmanii numarul unu al societatii: criza economica din tara a inceput tocmai din domeniul financiar.

Conducerea bancii Ulster si-a cerut scuze in fata irlandezilor, declarând ca nu stia nimic despre striptease si sistând rapid programul bancar devenit destul de popular. Si alte banci irlandeze si britanice incearca sa-i atraga pe studenti, insa cu promisiuni ceva mai modeste.

De exemplu, Allied Irish Bank ofera, in afara de depozite care au deja câte 50 de euro, cecuri de calatorie gratuite, iar banca HSBC – o asigurare pentru doi ani a calatoriilor prin tarile lumii si o reducere de 25% la ghidurile de calatorie Lonely Planet.

La rândul sau, Lloyds Bank le achita studentilor care isi deschid depozite orele la scolile auto pentru obtinerea permisului de categoria AA, le face cadou CD-ul special “Cum sa treci examenele pentru permisul auto” si le garanteaza timp de un an statutul de membru in Asociatia bazelor turistice pentru tineret (Youth Hostel Association) si 35 de “trageri” de muzica de pe Internet.

Printr-o oferta originala vrea sa atraga tineri clienti si Bank of Ireland. Studentii care in perioada octombrie-noiembrie vor utiliza de cel putin 5 ori depozitele si conturile din aceasta banca, iar apoi vor pleca pentru anumite probleme din tara, vor putea, la drumul de intoarcere, sa calatoreasca pe gratis cu avionul din 9 orase europene:

Londra, Edinburgh, Paris, Frankfurt, Milano, Berlin, Stockholm, Amsterdam sau Bruxelles. Conducerea bancii spera ca de acest program vor profita cel putin 20.000 de studenti.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.