Topul veniturilor nete declarate la Fisc de ieşeni

Inchirierile, notariatul si consultanta au fost activitatile cele mai banoase de anul trecut. Pe primul loc in clasamentul celor mai mari cistiguri nete se situeaza un iesean care a luat in mina, in fiecare zi din 2008, cite 80 de euro pe ora, adica aproape la fel cit o persoana care a muncit o luna intreaga fiind platita cu salariul minim pe economie.

Potrivit datelor centralizate de Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, cel mai mare venit net obtinut in Iasi pe parcursul anului precedent se ridica la 2,54 milioane lei (692.000 euro calculat la cursul mediu de 3,68 lei pentru un euro publicat de Banca Nationala a Romaniei), dupa plata tuturor taxelor la stat.

Activitatea prestata de persoana fizica in cauza are ca obiect inchirierea de bunuri imobiliare. Suma incasata numai de acest iesean este insa net superioara profitului raportat de multe societati din Iasi care au sute de angajati fiecare.

Comparind, de exemplu, profitul net obtinut in aceeasi perioada de Asam SA – ce face parte din grupul de firme Conex, putem spune ca spatiile detinute de un singur proprietar persoana fizica i-au adus acestuia din urma cistiguri de 2,85 de ori mai mari decit in cazul companiei cu 325 de salariati ce este patronata de oamenii de afaceri Tereza si Ioan Prisecaru.

Fiscul nu a oferit nici un nume, dar printre persoanele care activeaza in domeniul imobiliarelor si ar putea intra in top se numara: Ioan Zapodeanu, Bogdan Cihodaru, Constantin Radeanu, Viorel Roman, consilierul local Gabriel Surdu, Danut Prisecariu sau chiar unii din membrii familiei Tereza si Ioan Prisecaru sau cei ai familiei Fiterman.

Locul secund in topul celor mai mari venituri este adjudecat de un notar care a cistigat in jur de 1,045 milioane lei (284.000 euro) anul trecut. Ultimul loc pe podium schimba registrul de activitate, aici fiind plasat un medic ce a luat in mina suma de aproximativ 936.600 lei (254.500 euro).
Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.