Vladimir Putin şi-a dat ceasul elveţian unui muncitor îndrăzneţ

Un muncitor de la o uzina metalurgica din Rusia l-a convins pe Vladimir Putin sa-si dea valorosul ceas elvetian, dupa ce primul ministru rus a recunoscut ca timpurile sunt grele pentru oamenii de rând, relateaza miercuri (16 septembrie 2009) ziarul britanic “Telegraph”.

Muncitorul de la o fabrica a armatei l-a prins pe premier “la inghesuiala” dupa ce acesta tinuse un discurs asupra situatiei economice din Tula.

Vladimir Vladimirovici, poate o sa-mi dati ceva care o sa-mi aminteasca de dvs”, i-a sugerat Viktor Zagaevski.

Citeste si:  Netanyahu, decis să atace Iranul înaintea alegerilor din SUA

Vizibil amuzat, Putin a dat de inteles ca nu are nimic de oferit, inainte de a-l intreba in gluma pe muncitor ce ar vrea sa primeasca.

Poate ca ceasul dumneavoastra”, a replicat imediat muncitorul. Dupa o scurta pauza de gândire, Putin i-a inmânat ceasul. Cei prezenti au declarat ca solicitarea l-a surprins pe Putin, dar ca acesta nu a putut refuza, având in vedere circumstantele. Un transcript al intâlnirii publicat pe site-ul guvernului omite acest incident.

Ceasul, produs de firma elvetiana Blancpain, costa circa 5500 de lire, suma pe care un rus de rând o câstiga intr-un an. Pasiunea lui Putin pentru ceasurile elvetiene de marca se potriveste perfect cu imaginea pe care si-o promoveaza de macho-man, care are foarte mare trecere la alegatorii rusi.

Citeste si:  Manifestaţia "Shame" de la Bruxelles - o reuşită, potrivit presei francofone

În mod deja traditional, Putin poarta ceasul la mâna dreapta, un obicei pe care l-au adoptat si membrii proeminenti ai Partidului sau Rusia Unita, in scopul de a-si arata loialitatea.

Cel mai scump ceas purtat de Putin este un model elvetian apartinând firmei Patek Philippe, care se vinde cu circa 35.000 de euro. Venitul anual oficial din 2008 al premierului rus a fost de 93.000 de lire, dar un analist a sustinut, fara dovezi totusi, ca averea lui Putin s-ar ridica la zeci de miliarde de lire.

Citeste si:  În Urali a început "goana după meteor"

Luna trecuta, Putin si-a scos “spontan” ceasul de la incheietura mâinii si i l-a dat unui cioban foarte sarac din Siberia, intr-un exercitiu de propaganda pus in scena de Kremlin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close