150 de euro pentru un căminist de lux la Iaşi. La Bucureşti e mai ieftin

Cele mai mari preţuri pentru un loc în cămin sunt în Iaşi, urmat de Cluj-Napoca şi apoi de Bucureşti

.
Căminele statului din Capitală au acum un nou concurent: căminul privat. Ideea le aparţine celor de la Genesis Development, care au speculat deficitul de spaţii de cazare prin construcţia unui complex, care în momentul de faţă oferă 750 de locuri în 375 de garsoniere şi apartamente. Deja 25% din locuinţe sunt închiriate.

Investiţia de până acum, de 40 de milioane de euro, este una cu bătaie lungă, astfel că dezvoltatorul se aşteaptă să-şi recupereze banii în 10-15 ani.

Cele 375 de locuinţe au baie individuală, sunt complet utilate şi mobilate, cu aer condiţionat, televizor, cablu, internet şi au bucătărie utilată cu plită electrică, frigider şi cuptor cu microunde.

Preţurile pornesc de la 80 de euro pe lună pentru o persoană într-o garsonieră cu două locuri, în cazul în care contractul se semnează pentru o perioadă de 12 luni. Chiria poate ajunge şi la 273 de euro/lună dacă se optează pentru un apartament cu două camere, iar durata contractului este de trei luni. Întreţinerea se plăteşte separat, în funcţie de cât consumă fiecare.

La căminele statului, în condiţii similare, studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi plătesc 630 de lei pe lună în căminul Akademos, unde camerele sunt pentru două persoane, cu aer condiţionat şi televizor, iar cei din căminele Gaudeamus plătesc 490 de lei pe lună. Tarife ceva mai mici plătesc cei din căminele Titu Maiorescu, de 240 de lei, unde sunt cazaţi patru studenţi într-o cameră.

Integral în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.