Berceanu: Posibile plăţi compensatorii decalate pentru ceferiştii disponibilizaţi

Ceferisti care vor fi disponibilizati in urma restructurarii companiilor de cale ferata ar putea primi plati compensatorii decalate, a anuntat joi (17 septembrie 2009) ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Acesta a precizat ca ministerul pregateste un proiect de act normativ. “Am pregatit o formula prin care sa acordam plati compensatorii dar asta depinde de resursele financiare existente la Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii.

Exista posibilitatea sa platim intre 1 si 3 salarii intr-o prima transa, pentru ca dupa 9 luni de incasare a fondului de somaj, sa fie platite si celelalte salarii compensatorii ce vor fi prevazute de actul normativ”, a spus ministrul Transporturilor, intr-o conferinta de presa.
Propunerea legislativa prevade acordarea de plati compensatorii celor peste 9.000 de angajati de la companiile de cale ferata care urmeaza sa fie disponibilizati, potrivit subsecretarului de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia.

“Cautam solutii si vom face o propunere legislativa pentru acordarea unor plati compensatorii personalului ce urmeaza sa fie disponibilizat. Daca nu se va face restructurarea caii ferate situatia va si mai grea in sensul ca nu vor mai fi bani pentru salarii mai ales ca lichidarea pe luna august nu a fost inca platita angajatilor de la cele trei companii”, a spus Constantin Axinia.
Acesta a precizat ca in urma discutiilor cu sindicatele s-a ajuns la urmatoarele cifre, 1.200 de disponibilizati de la CFR Calatori, 600 de disponibilizati de la CFR SA si 6.700 de disponibilizati de la CFR Marfa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.