EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Cine sunt adevăraţii câştigători din spatele tombolei „100% Adevărat”, de la OTV?

0

– În spatele mediatizatului show „100% Adevărat”, difuzat în fiecare duminică la OTV, se află deputatul PDL Dănuţ Liga şi Theodor Berna, unul dintre controversaţii „regi ai asfaltului”

.
Investigaţia EVZ le-a luat urma celor doi în Mare Britanie, într-unul dintre cartierele financiare ale Londrei, pe Regent Street. Aici, într-o clădire de birouri, funcţionează compania RTMB Production LLP, care înghite profiturile obţinute de tombola „televiziunii-apartament” din Bucureşti.

Fraţii deputatului PDL Dănuţ Liga şi controversatul afacerist Theodor Berna, împreună cu pesedistul Robert Negoiţă, sunt beneficiarii afacerii „100% Adevărat”.
.

Ramificaţii transfrontaliere

.
Suveica nu e complicată: firma londoneză este unicul acţionar al Videoprod Industries – SRL-ul românesc care organizează show-ul. La rândul său, Videoprod a cumpărat spaţiu de emisie de la OTV, a investit în premiie oferite telespectatorilor norocoşi şi încasează banii plătiţi de cei care trimit SMS-uri pentru a se înscrie la concurs.

Înfiinţată în martie 2009, firma-mamă din Londra, care controlează întreaga afacere, este deţinută de miliardarul Theodor Berna şi o anume Lăcrămioara Daia – omniprezentă în businessurile fraţilor Marius şi Dănuţ Liga. Demnitarul PDL găzduieşte sediul Videoprod Industries din Bucureşti, în care se gestionează tombola, plătind el însuşi chiria.

Administratorul SRL-ului bucureştean este pastorul adventist Viorel Pătrană, un apropiat al familiei Liga şi locatar într-una dintre vilele acesteia din Baloteşti. Tot confesiunii adventiste aparţin şi fraţii Liga. La fel, şi Laurenţiu Şerban, un român naturalizat în Statele Unite, care reprezintă offshore-ul britanic în relaţiile cu terţii.

La rândul lor, fraţii Robert (deputat PSD) şi Ionuţ Negoiţă provin dintr-o familie adventistă, fiind cunoscuţi în comunitatea religioasă. Şi cei doi câştigă din afacerea televizată, apartamentele lor fiind transformate în premii pentru telespectatori.

Pe de altă parte, autoturismele oferite de vedeta Dan Diaconescu, în direct, la „100% Adevărat”, sunt cumpărate de la firmele de profil ale lui Ion Ţiriac.

Televiziunea din Piaţa Romană obţine venituri periodice din vânzarea spaţiului de emisie. „E televiziunea mea şi e treaba mea cui îi dau spaţiu. Deşi pierdem foarte mulţi bani cu emisiunea asta, vreau să fac din OTV un produs quality, iar emisiunea aceasta este una de cultură, a declarat Dan Diaconescu, patronul OTV.

Integral în Evenimentul Zilei

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.