FEN cere demisia ministrului Educaţiei

Federatia Educatiei Nationale protesteaza fata de decizia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii de a anula toate numirile de directori si inspectori cu delegatie pentru anul scolar 2009-2010 si ii cere premierului Emil Boc demiterea initiatorului acestui ordin prin care se incalca flagrant prevederile legilor in vigoare, se arata intr-un comunicat de presa al FEN.

“Pretextând verificarea corectitudinii si legalitatii numirilor in functie, doamna ministru solicita in regim de urgenta inspectoratelor scolare propunerile pentru functiile de conducere, indrumare si control”, sustine Constantin Ciosu, secretar general FEN.

Sindicalistii apreciaza ca acest ordin produce efecte retroactive anulând, prin articolul 3, alin.2, orice alte prevederi legale.

,,Aceasta masura este de fapt una de epurare politica prin care se incearca acoperirea acestor functii cu oameni de partid si nu cu cei performanti.Un ordin de ministru nu poate anula in nici un caz prevederile unei legi organice.

Plasarea deasupra legii o scoate pe doamna ministru de fapt in afara legii si a Guvernului, motiv pentru care ii solicitam premierului Boc sa analize oportunitatea si legalitatea acestui ordin si sa ia masurile care se impun”, a mai adaugat Ciosu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.