EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Legea educaţiei apare şi dispare, în forme diferite!

0

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt, Aurel Cornea, afirma ca de pe site-ul Guvernului a fost retrasa varianta asumata in Parlament a Legii educatiei.

.

„Faptul ca, miercuri, de pe site-ul Guvernului a fost retrasa varianta asumata in data de 15 septembrie si inlocuita la ceas de noapte cu varianta initiatorului, dovedeste inca o data incoerenta Guvernului Boc.

Legea apare si dispare, in forme diferite, initiate sau asumate “, potrivit lui Aurel Cornea. Conform liderului sindical, asistam, in momentul de fata, la 4 variante ale legii educatiei. Nimeni nu stie care este varianta asumata si nici varianta initiatorului, pentru ca forma de pe site-ul Guvernului difera de cea afisata pe site-ul Camerei Deputatilor, arata liderul sindical.

La o prima citire constatam ca doar titlul este acelasi, numarul de articole fiind 331, 336 sau 353. Totodata, observam modificari esentiale fata de varianta Codului educatiei, discutata cu sindicatele, ceea ce ne face sa fim convinsi ca aplicarea acestei legi va fi una deficitara, incoerenta si in detrimentul reformei sistemului de invatamânt”, subliniaza Aurel Cornea.

Paragraful care a disparut peste noapte din proiectul pe care prim-ministrul Emil Boc l-a prezentat Parlamentului este cel prin care se interzicea demnitarilor sa ocupe functii de conducere in universitati, conform Gândul.

Mai exact, este vorba despre amendamentul pe care premierul l-a impus in fata ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, in noaptea dinaintea asumarii legii. Paragraful ar fi afectat-o in mod direct pe sefa invatamantului, care si-a luat insa masuri de siguranta, completandu-l cu o noua prevedere conform careia măsura nu s-ar fi aplicat pentru mandatele in curs.

Ministrul Andronescu a declarat ca la mijloc se afla „o facatura”, suspectand ca cineva vrea s-o scoata tap ispasitor.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.