Heineken România renunţă la producţia de malţ

Heineken România inchide trei sectii de productie din capacitatile sale si va concedia 61 de angajati, au anuntat joi (17 septembrie 2009) reprezentanti ai companiei. Activitatea va fi oprita definitiv, incepând cu 19 octombrie, la sectiile care produc malt la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc.

Procesul fabricarii berii din fabricile Heineken România nu va fi afectat, precizeaza producatorul. Decizia de a renunta la productia de malt urmareste optimizarea costurilor si posibilitatea de extindere. Un studiu al companiei a aratat ca productia de malt in cadrul Heineken România se realizeaza cu costuri foarte mari, din cauza consumului ridicat de energie si apa.

Totodata, fata de standardele existente, capacitatea celor 3 sectii de malt este relativ scazuta. Achizitionarea de malt de la furnizori va elimina aceste costuri si, in plus, va garanta obtinerea calitatii dorite intr-un mod mai eficient. “Scopul nostru este sa ne desfasuram activitatea in România pe termen lung, intr-un mod eficient si responsabil.

Suntem aici pentru a ramâne, pentru a investi in continuare in companie si in marcile noastre, pentru a oferi o calitate excelenta consumatorilor nostri. De aceea cercetam in permanenta unde sa directionam investitiile in mod eficient si ce trebuie facut pentru a imbunatati in permanenta calitatea. Orientarea catre furnizori de malt, cu echipamente de productie mai moderne, va contribui la realizarea acestui obiectiv.

În plus, ne va permite sa ne concentram asupra activitatii noastre de baza, arta fabricarii unei beri de inalta calitate, pentru care Heineken este cunoscut atât in România, cât si in intreaga lume”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, general manager Heineken România. Heineken România are cinci fabrici de bere situate in Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea-Ciuc si Târgu Mures si 1.300 de angajati.

Portofoliul de marci acopera toate segmentele pietei: Heineken, Ciuc Premium, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gösser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.