Investitorii în turism ar putea să fie scutiţi de la plata impozitului pe profit

Investitorii in turism ar putea fi scutiti de la plata impozitului pe profit, in functie de volumul investitiilor, potrivit Ministerului Turismului (MT), care urmeaza sa propuna aceasta prevedere in proiectul viitoarei legi a turismului.

Masura de sustinere a investitiilor in turismul românesc a fost prezentata de Ministrul Turismului, Elena Udrea, ministrului de stat al Turciei, Zafer Çaðlayan, in cadrul unei intâlniri ce a avut loc joi (17 septembrie 2009) intre cei 2 oficiali, la Bucuresti, informeaza MT.
Elena Udrea a prezentat principalele masuri de sustinere a investitiilor in turismul românesc care urmeaza sa fie propuse de catre minister in proiectul viitoarei legi a turismului.

Astfel, in proiectul de lege va fi prevazuta posibilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit a investitorilor in turism, in functie de volumul investitiilor, si va fi reglementat parteneriatul public-privat in acest domeniu. Ministrul român a declarat ca statul ar putea veni in aceste parteneriate cu teren sau cu infrastructura turistica.

Oficialul MT a mai remarcat ca firmele românesti, inclusiv cele cu capital strain, pot accesa fonduri europene, respectiv ca din trimestrul patru al acestui an firmele vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit.
“Din punctul de vedere al dezvoltarii turismului, România se afla intr-un moment asemanator celui in care statul turc a decis sa creasca investitiile in acest domeniu.

Având in vedere experienta relevanta a Turciei in turism, precum si faptul ca Guvernul României a stabilit turismul domeniu de importanta strategica pentru economia nationala, privim Turcia ca pe un model de succes”, a declarat ministrul Elena Udrea.
“Ministrul de Stat Zafer Çaðlayan si-a aratat disponibilitatea de a impartasi autoritatilor din România experienta pe care tara sa o are in dezoltarea turismului si a invitat-o pe Elena Udrea in Turcia.

Acesta a apreciat ca exista un mare interes al comunitatii oamenilor de afaceri din Turcia pentru investitii in turismul românesc si a propus ministrului român sa le prezinte personal oportunitatile de investitii”, se arata in comunicatul MT.
În prezent, in România functioneaza un numar de aproximativ 11.000 firme cu capital turcesc, nivelul investitiilor turcesti pe piata româneasca ridicându-se la circa sapte miliarde dolari. În cadrul intâlnirii, ministrul de stat din Turcia i-a propus ministrului român sa il desemneze pe marele fotbalist drept ambasador al turismului românesc in Turcia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.