EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Legea salarizării unitare anulează sporurile din învăţământ

Toate sporurile din invatamânt vor fi anulate de Legea salarizarii unitare, potrivit secretarului general al Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI), Liviu Marian Pop.

Astfel, vor fi anulate toate sporurile din contractele colective de munca, sporul de rural, sporul de dirigentie, transele suplimentare sunt definitiv abrogate de la data publicarii legii in Monitorul Oficial.

Totodata, pâna la 31 decembrie se va mai abroga gradatia de merit, salariu de merit, spor de stabilitate, spor de suprasolicitare neuropsihica si indemnizatiile de conducere de la inspectorat, directori, directori adjuncti, sporul de practica pedagogica.
Pop citeaza art.48 din Legea salrizarii unitare, care prevede ca de la data intrarii in vigoare se abroga mai multe articole din legi care ofera sporuri cadrelor didactice.

Citește și
4 Comentarii
 1. MOLNAR spune

  Foarte corect.

 2. Mda spune

  Vi se pare atat de normal, d-le Molnar, ca eu dupa 7 ani de studii sunt profesor-invatator,cu definitivat si 5 ani vechime in invatamant, predau la o scoala la tara, plec dimineata la 6.30 de acasa si ma intorc la 3, predau la 21 de copii in toate clasele primare I-IV simultan si sa am salariul net de 10,5 milioane din care 1 milion abonamentul, iar fara sporul rural si cel de dirigentie as avea 9 milioane? incercati sa asistati numai la o ora de predare la clase simultane si atunci mai vorbiti!

 3. Mda spune

  Dar avem pretentia de performanta si sa purtam copiii pe brate, dar cu burtile goale v-ar arde de asa ceva? Si mai ales cu generatiile din ziua de azi, cand de acasa vin unii copii obraznici si fara pic de respect nici pentru parinti ,care „scapa” de gandul lor uitandu-i in fata calculatoarelor, fara a le folosi in scopuri utile, fara sa le impuna o limita si unde copiii vad numai jocurile violente si tot felul de alte site-uri nesanatoase la varsta lor, pe care inevitabil sunt tentati sa le aplice si in viata de zi cu zi.Asa ca eu zic sa ne analizam toti putin comportamentele si sa nu acuzam pe altii de multe ori pt greselile noastre.

 4. mihaela spune

  Eu ce sa mai spun ca sunt inv.si am 900 de ron salariul si 360 de ron dau pe naveta….e strigator la cer!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata