O moarte urâtă în La Cabrera

Gigi Musat, fierar si originar din România, de 33 de ani, a fost ucis joia trecuta, in urma unei lovituri la cap care i-a provocat o hemoragie pe creier, potrivit raportului autopsiei, si dupa ce in cadere s-a lovit de o bordura a pietei din localitatea madrilena La Cabrera, relateaza joi (17 septembrie 2009) cotidianul El Pais in editia sa digitala.

Gigi bea câteva beri alaturi de un prieten, când dintr-un club au iesit cinci insi cu pahare de plastic in mâna si au inceput sa-si spuna tot felul de lucruri.

Românul, care lucrase ca bodyguard in Bucuresti, a incercat sa-i linisteasca, iar atunci unul dintre ei l-a lovit, si Gigi a cazut la pamânt. “Român de c…, o sa te ucidem”, i-a strigat atunci altul, si au inceput sa-l loveasca, dupa care au plecat.
“Sunt foarte violenti, se si drogheaza, si sunt xenofobi”, povesteste un barbat de 23 de ani, adaugând chiar, sub protectia anonimatului, ca unul dintre cei retinuti pentru moartea românului era cunoscut pentru scandalurile provocate prin oras.

Proprietara barului unde acestia si-au luat ultimul pahar nici nu stie ce sa povesteasca: “erau tare ciudati, ca niste drogati”, spune ea, mai amintindu-si ca au plecat fara sa plateasca. Agresorii, care fusesera dati afara din alt bar din localitatea madrilena, au vârste cuprinse intre 22 si 30 de ani si locuiesc in apropiere.
Potrivit agentilor Garzii Civile, care se ocupa de caz, “din declaratiile celor implicati nu se deduce o crima xenofoba”, iar primarul localitatii, Cristo Peinado, este de acord cu acest fapt, explicând ca “aici locuiesc peste 300 de români si nu am avut niciodata rasism”.

“Bea destul, insa muncea exemplar”, povesteste despre Gigi seful lui, Vicente, care il angaja frecvent ca lucrator autonom pentru ca, dupa doi ani de munca in La Cabrera, Gigi nu lipsea niciodata de la lucru.
“Era un tip normal, insa foarte interesat de fotbal”, isi mai aminteste seful lui. Potrivit Efe, primarul localitatii madrilene a anuntat ca localnicii vor organiza joi (17 septembrie 2009) in piata oraselului o manifestatie de respingere a crimei brutale caruia i-a cazut victima românul de 33 de ani, si in semn de sustinere pentru familia celui ucis.

Mai mult, Peinado a mai anuntat ca se va instala o masa pentru colectarea banilor necesari repatrierii trupului românului. “Am auzit voci ridicate si râsete, si am vazut mai multi tineri strigând la Gigi”, isi aminteste un martor din cele petrecute saptamâna trecuta.

“Îl trageau de camasa, il impingeau, spuneau ca or sa-i dea foc, ii strigau in toate felurile, român de c…t, fiu de… (…), apoi am auzit lovituri si urlete, românul vroia sa fuga, insa ei il impiedicau. La sfârsit, bietul de el le spunea: “haide sa ne dam mâna, sa fim prieteni” – dar nimic”, consemna anterior cotidianul spaniol El Mundo, din declaratiile martorului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.