Primul oraş din lume cu zero deşeuri

Compania din domeniul energiei regenerabile Masdar si producatorul BASF au incheiat un acord de parteneriat strategic pentru lucrarile de constructie a Masdar City, primul oras din lume cu amprenta neutra de carbon si zero deseuri, situat la aproximativ 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi, se arata intr-un comunicat al BASF.

BASF a fost ales “furnizorul preferat” pentru materiale de constructie si solutii de sisteme pentru construirea orasului. De asemenea, compania isi va deschide un birou in Masdar City, imediat ce constructia acestuia va fi terminata.
Pentru a reduce cererea de energie in Masdar City, BASF va pune la dispozitia proiectului portofoliul sau extins de solutii pentru constructii cu eficienta energetica mare, realizate pe principiile dezvoltarii durabile.

Masdar City, aflat in prezent in prima faza a lucrarilor de constructie, este situat la aproximativ 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi. Fiind un centru al tehnologiilor ecologice si al inovatiei tehnologice, cercetarii si dezvoltarii, orasul atrage numerosi lideri din industrie si cercetatori.
Masdar a format parteneriate cu cele mai importante companii din lume, firme de investitii si institutii din domeniul educatiei, pentru a dezvolta si implementa tehnologii de vârf, sisteme si solutii sustenabile in Masdar City, in zona Abu Dhabi si regiunea Golfului.

Citeste si:  Cum se obţine credit de la bancă pentru programele europene?

Un asemenea exemplu ar fi International Renewable Agency (IRENA) – Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile – care a decis recent sa isi mute in Masdar City noul sediu central pentru operatiuni globale. BASF dezvolta si lanseaza pe piata numeroase produse care ajuta la economisirea energiei si resurselor, dar si la evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera.

Printre acestea se numara produse din polistiren si poliuretan care vor fi utilizate in producerea de spume izolante pentru cladiri. Materiale inteligente, cu schimbare de faza (PCM), care sunt incorporate in tencuiala sau in panourile pentru pereti de gips, pot fi utilizate ca alternativa pentru sistemele de aer conditionat, contribuind astfel la reducerea costurilor de intretinere si economisirea energiei.

Citeste si:  Muntenegrul, o atracţie pentru superbogaţi

În plus, pigmentii negri de pe invelisul acoperisurilor, care absorb foarte putine radiatii solare infrarosii, previn incalzirea suprafetelor de culoare inchisa. Utilizarea unor mixturi speciale de beton in procesul de fabricare a betonului poate diminua emisiile de carbon cu pâna la 60%.
Masdar este o companie din domeniul energiei regenerabile, cu sediul in Abu Dhabi, care creeaza solutii cu amprenta redusa de carbon pentru un viitor care sa respecte intr-o mai mare masura principiile dezvoltarii durabile.

Înfiintând o importanta institutie de educatie si cercetare, finantând tehnologii promitatoare, dezvoltând utilitati pe scara larga si cladind primul oras din lume cu amprenta de carbon neutra, Masdar opereaza pe durata intregului ciclu de viata al tehnologiilor pentru energii regenerabile. Masdar este o companie detinuta in proprietate integrala de Mubadala Development Company.
BASF are aproximativ 97.000 de angajati si a realizat vânzari de peste 62 miliarde de euro in 2008. Actiunile BASF sunt listate la bursele de marfuri din Frankfurt, Londra si Zurich.

Citeste si:  Dacia lansează noile generaţii Logan, Sandero şi Sandero Stepway
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close