Sindicatele ArcelorMittal Galaţi solicită majorări salariale

Sindicatele reprezentative din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati vor face demersuri pe lânga patronat pentru a obtine cresterea salariilor angajatilor cu 10%.

Potrivit sindicalistilor, revendicarile salariale ar urma sa fie discutate in cadrul intâlnirii care ar urma sa aiba loc la sfârsitul acestei luni, in conditiile in care in Contractul Colectiv de Munca se prevede ca, trimestrial, reprezentantii sindicatelor si cei ai conducerii sa se aseze la masa tratativelor pentru a discuta pe marginea cresterii salariilor in functie de rezultatele economice inregistrate in cele 3 luni anterioare.

Astfel, dupa ce sindicalistii de la Federatia Sindicala a Siderurgistilor Metarom Galati au anuntat, prin viceliderul Nelu Macovei, ca vor discuta cu cei din conducere despre posibilitatea acordarii unei majorari salariale egala cu rata inflatiei, luând ca argument cresterea productiei din ultimele luni la un procent de 70% ca urmare a cresterii volumului de comenzi, aceeasi pozitie o are si liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgistilor, Gheorghe Tiber.

Acesta a declarat joi (17 septembrie 2009) ca sindicatul va solicita conducerii ca salariatii sa beneficieze de o crestere salariala de 10%, care reprezinta rata cumulata a inflatiei pe ultimele 3 luni. Administratia combinatului nu a dorit sa comenteze initiativa sindicalistilor, dar oficialii grupului au anuntat, la inceputul anului, ca, din cauza crizei economice, in anul 2009 sunt blocate cresterile salariale la nivelul tuturor unitatilor ArcelorMittal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.