Centrul tehnic Renault de la Titu va fi inaugurat în octombrie 2010

Renault Technolgie Roumanie va finaliza, in vara anului 2010, prima etapa a centrului tehnic de la Titu, adica partea de incercari a motoarelor si cutiilor de viteza, precum si jumatate din pistele de testare, acestea urmând sa fie inaugurate din octombrie 2010, a declarat vineri (18 septembrie 2009) directorul general RTR, Philippe Prevel, la sfârsitul vizitei pe santier a presedintelui Traian Basescu.

“Prima parte a investitiilor, respectiv centrul de testare a motoarelor si cutiilor de viteza precum si jumatate din cei 32 de kilomentri de pista vor fi gata in vara anului viitor, iar din octombrie vor incepe primele teste. Pâna in prezent investitia derulata de Renault aici s-a cifrat la 70 milioane euro, din cele 166 milioane euro costul total al primei faze a investitiei”, a spus Prevel.

Oficialul Renault a precizat ca, in vara anului 2011, vor fi finalizate toate cele noua piste ale centrului dar si partea de incercari pentru durabilitatea vehiculelor. Reprezentantii Renault au precizat ca nu s-a pus problema anularii proiectului, in ciuda faptului ca lucrarile au fost stopate in primavara acestui an din cauza lipsei partiale a finantarii.

În cele din urma Renault a reluat in iulie investitia de la Titu, dupa ce Banca Europeana pentru Investitii a aprobat un imprumut de 83 milioane euro pentru dezvoltarea centrului. În ceea ce priveste numarul de angajati ai RTR in România Prevel a explicat ca societatea a redus ritmul angajarilor si ca vor fi angajati numai ingineri cu o foarte mare experienta, cifra de 30 de ingineri avansata pâna in prezent ca numar de angajati o data cu inaugurarea centrului de la Titu urmând sa fie modificata.

În prezent, circa 2.200 de ingineri activeaza in cadrul companiei Renault Technolgie Roumanie. Pe santierul de la Titu au fost finalizate lucrarile la bazinul de retentie (cu o capacitate de 40.000 de metri cubi) si fosele pentru drenaj (cu o lungime de 9 kilometri), terasamentele, drumurile si platformele au fost realizate in proportie de 60 la suta, retelele de canalizare (cu o lungime de 30 kilometri au fost realizate in proportie de 30 la suta), iar cladirile (42.000 metri patrati, s-au finalizat in proportie de 15 la suta).

În prezent pe santierul de la Titu lucreaza cinci atreprize românesti cu 280 de angajati, iar numarul muncitorilor va ajunge la 500 in urmatoarele trei luni. Reprezentantii Renault au precizat ca au intreg sprijinul autoritatilor române in ceea ce priveste derularea investitie si ca subventiile din partea statului român, in valoare de 28 milioane euro, si celelalte facilitati vor fi acordate dupa finalizarea investitie.

“Acesta este un proiect unic in lume si de aceea beneficiem in afara de expertiza angajatilor nostri, si de entuziasmul acestora si cautam sa atragem cât mai multi ingineri români care au lucrat in acest domeniu la firme prestigioase din strainatate, precum Toyota, General Motors, Chrysler “, a explicat Philippe Prevel.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.