De profesie: dublura lui Obama

Când Gerardo Puisseaux a venit in SUA putina lume aflase de Barack Obama. Originar din Cuba si fara sa stie o boaba de engleza, el a descins la New York unde a inceput sa lucreze ca zidar.

Viata lui ar fi putut sa fie o cariera in constructii si cu siguranta azi s-ar fi aflat in somaj din cauza crizei care a lovit din greu acest sector. Însa natura a fost foarte generoasa cu acest exilat cubanez, inzestrându-l cu darul de a semana cu Barack Obama, iar acum la 45 de ani isi câstiga viata ca dublura a presedintelui SUA, noteaza ziarul El Mundo.

Exista multe mituri in jurul dublurii presedintilor. Este o aspiratie sa poti fii in doua locuri in acelasi timp, ori sa-i derutezi pe cei care vor sa atenteze la viata sefului statului. Desigur, Hollywood-ul a abordat tema de câteva ori, ca in filmul “Dave” unde prima doamna se amoreza de dublura presedintelui interpretat de Kevin Kline.

Deocamdata, Gerardo nu a primit nici o oferta de la Casa Alba dar isi exploateaza asemanarea fizica in emisiuni de televiziune, spectacole nocturne, discoteci si croaziere. Faima lui a inceput sa prinda contur la alegerile primare si la Conventia democrata din Denver unde a devenit celebru pe plan mondial.

Atât de mare era forfota camerelor de televiziune care il urmareau constant, incât insusi Ted Kennedy l-a confundat cu originalul dând mâna cu el si distantându-se apoi brusc cu dispret dând-si seama de greseala.
Cu câtiva ani inainte, când cel pe acum presedinte isi incepea primii pasi ca senator, Gerardo s-a dat drept el la o reuniune a democratilor din Miami. Toti au picat in plasa. Unii dintre ei au dat chiar declaratii la televiziunea locale subliniind discretia si postura senatorului de Illinois.

Însa ceea ce impresioneaza in aceasta poveste a dublurii cubaneze a lui Obama sunt reactiile pe care le provoaca in rândul oamenilor. Si bune si rele. Astfel, sotii Stefan l-au angajat sa insufleteasca atmosfera intr-un unul din cluburile de noapte din Miami. Iar Gerardo a povestit cu uimire modul in care s-au comportat cu el cei 2 soti, care l-au tratat cu respect si reveratie.

Câteodata asemanarea a fost atât de mare incât compatriotii sai l-au huiduit si amenintat când s-a plimbat pe strazile cartierului cubanez Little Habana. El ar putea deci sa fie un fel de terapie pentru batrânii anticastristi, majoritar republicani.
Dublura lui Obama il admira pe presedinte, având in vedere ca asemanarea izbitoare cu acesta ii permite sa manânce in fiecare zi a lunii in aceste vremuri de criza.

Iar de saptamâna aceasta are un bonus suplimentar. Colaboreaza la programul “La vuelta al mundo” (Înconjurul lumii) al John Muller, la canalul Veo7. Cei care receptioneaza postul in Spania vor fi poate avizati ca este vorba de o dublura a presedintelui.
Pentru ca cei din America au inceput deja sa-l sanctioneze pe Obama si, implicit, pe Gerardo, caruia zilele trecute i-a fost interzis accesul intr-un local. “Semeni prea mult cu cineva indezirabil”, i-a spus portarul amenintator si care voteaza, cu siguranta, cu Partidul Republican.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.