Giovanni Becali, afaceri cu mafia fotbalului din Belgia

– Controversatul impresar român se află în atenţia justiţiei belgiene pentru nereguli în transferul fostului fotbalist Liviu Ciobotariu de la clubul Dinamo la Standard Liège.

.

Fostul impresar Ioan (Giovanni) Becali este în vizorul Tribunalului de Primă Instanţă din Liège – Belgia într-un dosar în care principalul personaj anchetat de autorităţile belgiene este Licio D’Onofrio, vice preşedinte al clubului Standard Liège.

Acesta a fost condamnat deja la şase luni de închisoare în Franţa pentru transferuri ilegale, primind şi o amendă de 200.000 de euro, dar şi interdicţie de a activa în fotbal timp de doi ani. În prezent, D’Onofrio este suspectat de evaziune fiscală în legătură cu mai multe transferuri de fotbalişti, printre care şi cel din 1999, al lui Liviu Ciobotariu, de la Dinamo Bucureşti la Standard Liège.

Giovanni Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu au dat deja explicaţii în faţa procurorilor români, la solicitarea Tribunalului de Primă Instanţă din Liège. “Am dat o declaraţie ca martor în faţa procurorilor români. Erau prezenţi şi belgienii. Am fost întrebat despre transferul meu la Standard Liège, nu mai reţin exact ce”, spune Liviu Ciobotariu.

Anchetatorii belgieni au amânat decizia finală în ceea ce-l priveşte pe Giovanni Becali, până vor analiza documentele trimise de anchetatorii români.

Tribunalul de Primă Instanţă din Liège le-a cerut procurorilor români documentele din care reies sumele de bani înregistrate în contabilitatea clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, precum şi banii care au intrat în contul lui Giovanni Becali în urma acestui transfer.

Integral în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.