ApaVital SA Iaşi va investi 136 milioane de euro în infrastructura de apă şi canalizare din judeţ

– Societatea ApaVital SA este foarte aproape sa obtina avizele de mediu pentru studiile de fezabilitate intocmite in cadrul proiectului de extindere si reabilitare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi.

– Societatea a solicitat Agentiei de Protectia Mediului (APM) Iasi acordul de mediu pentru fiecare aglomerare urbana – Iasi, Harlau, Targu Frumos si Podu Iloaiei – localitati care vor beneficia de fonduri din cele 136 milioane euro ce vor fi atrase de la Uniunea Europeana.

Este ultima etapa prevazuta pentru aplicatia de finantare. Studiile de fezabilitate sunt deja intocmite, noi avand nevoie acum si de aceste avize. Practic, vom obtine avize de mediu separate pentru fiecare aglomerare urbana, urmand ca dupa aceste acorduri sa trimitem aplicatia la Bruxelles. Consultantul ne-a asigurat ca acest lucru este posibil pana la sfarsitul acestei luni„, a declarat Ion Toma, directorul ApaVital SA.

Conform proiectului, cele 136 de milioane de euro trebuie cheltuite pana in 2013. Dintre acestea, peste 70 de milioane de euro vor fi investite in retelele din municipiul Iasi si din zonele limitrofe.

Este vorba de modernizarea a 66 de kilometri de retea de apa si 156 de kilometri de canalizare din zona veche a orasului.

Astfel, conducte vechi de 100 de ani urmeaza a fi inlocuite cu altele noi, de plastic, care vor elimina pierderile pentru o perioada de minimum 50 de ani. Conform calculelor ApaVital SA, peste 35% din apa livrata in conducte se pierde din cauza vechimii acestora.

Sursa: Flacara Iasului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.