EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Boc: Guvernul poate plăti pensiile şi salariile până la sfârşitul anului 2009

1

Premierul Emil Boc a dat asigurari, sâmbata, ca Guvernul are capacitatea de a plati salariile, pensiile si celelalte alocatii sociale, pâna la sfârsitul anului, fara intârzieri.

“Salariile, pensiile si alocatii sociale vor fi platite, pâna la sfârsitul anului, fara niciun fel de probleme, ca sa nu mai existe nici un dubiu ca statul are vreo dificultate in plata acestor obligatii”, a spus Boc, la un post de televiziune.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, candidat al acestui partid la Presedintie, a declarat, sâmbata, la Buzau ca “tot mai multi români sunt ingrijorati ca nu-si vor mai primi salariile si pensiile in lunile urmatoare”.

El sustine ca aceste temeri cuprind diverse categorii socio-profesionale. “Am fost alaltaieri in Maramures, ieri in Teleorman si Olt, astazi la Buzau si pâna a discuta despre tacticile si strategiile de campaniile electorala, in vreme ce atentia este concentrata asupra manevrelor, luptelor, combinatiilor de la guvern, de la guvernare, dintre PSD si PD-L, din alte institutii, oamenii sunt din ce in ce mai ingrijorati daca sunt bani pentru plata salariilor si pensiilor in lunile urmatoare”, a spus Crin Antonescu.

Liderul liberal considera ca semnalele sunt din ce in ce mai ingrijoratoare. “S-a vorbit ca daca nu vine transa de la FMI, e sub semnul intrebarii platirea salariilor si pensiilor pentru o buna categorie de cetateni români.
Am vazut, de asemenea, ca s-a discutat si semnalele au venit din partea sindicatelor din invatamânt, daca sunt bani pentru corpul didactic, pentru profesori pe luna urmatoare.

Un secretar de stat din ministerul Transporturilor spunea ca daca nu se fac concedieri masive la cele 3 companii ale CFR nu mai exista bani pentru a fi platiti salariatii care ramân”, a aratat Antonescu. “Întrebarea mea este clara si vreau ca primul-ministru sa raspunda, are sau nu are bani bugetul României pentru salarii si pensii pe lunile urmatoare?”, a intrebat presedintele PNL.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. MOLNAR spune

    Am inteles ca anul acesta nu sunt probleme, dar la anul ce va fi???mai sunt 3 luni, si vine anul 2010, daca noi pensoionari mai traim, si nu stim ce va fi atunci???oare anul viitor mai primim pensia, ca doar atunci platim mai mult la gaz, curent medicamente.S-au cineva se gandeste ca gripa porcina rezolva problema??????

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.