Cotnari: Profit în scădere cu 7,5% în S1

Producatorul de vinuri Cotnari a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, un profit de 5.448.000 lei, in scadere cu 7,5% fata de S1 2008 cand a obtinut un profit de 5.890.000 lei

.
Potrivit directorului de marketing al companiei, Razvan Serghiuta, scaderea profitabilitatii a fost determinata de devalorizarea leului si de cresterea ponderii, in totalul unitatilor vandute, a produselor cu valoare adaugata.

„Devalorizarea monedei nationale si-a pus amprenta asupra valorii inputurilor. Intrucat o buna parte a elementelor de productie se raporteaza la cursul leu/euro, cresterea cursului de schimb a condus la cresterea costurilor. Cresterea costurilor coroborata cu faptul ca nu am procedat la marirea preturilor de comercializare a produselor noastre au condus la diminuarea profitabilitatii”, a explicat Serghiuta.

„Datorita specificului podgoriei si a tehnologiilor de prelucrare aplicate, costurile de productie, la Cotnari, sunt ridicate. Avand in vedere coordonatele economice actuale, ce au orientat consumul de vin catre produse cu o valoare adaugata redusa, suntem nevoiti sa operam cu o marja de profit minima. De aceea, cu toate ca numarul de unitati vandute a inregistrat o usoara crestere, cifra de afaceri a crescut, insa profitabilitatea a scazut”, a explicat directorul de marketing al companiei.

In ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, in primele sase luni din 2009, aceasta a crescut cu 2,4%, la 52.020.000 lei, dupa ce in perioada similara din 2008, Cotnari a obtinut afaceri de 50.800.000 lei.

Integral în Wall-Street.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.