EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

România, the land of choice – Campioanele europene, „plătite” cu 400 lei pe lună

0

Elisabeta Lipă, preşedintele FR de Canotaj, recunoaşte, cu ruşine, că sunt în lotul olimpic sportive care trăiesc cu 400 de lei pe lună şi care nu pot fi angajate nicăieri pentru că premierul Emil Boc a blocat angajările în sistemul bugetar

.
Echipajul feminin de 8+1 al României, format din Roxana Cogianu, Ionela Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Cristina Ilie, Camelia Lupaşcu, Eniko Brabaş şi Teodora Stoica, a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatele Europene de canotaj din Belarus. Fetele noastre au spulberat echipajul de pe locul doi, cel din Belarus, pe care l-a întrecut cu aproape cinci secunde.

Medaliate cu aur la Europene, aceste fete „câştigă” în România între 400 şi 700 de lei pe lună, indemnizaţie plătită de federaţie.

Unele dintre ele mai primesc câteva sute de lei, în calitate de angajate ale cluburilor sportive. Dar nu toate au acest „noroc”. Elena Trifoi şi Cristina Ilie, spre exemplu, au căzut victime programului „puşca şi cureaua lată” prin care premierul Boc a blocat angajările în sistemul bugetar.

Mi-e şi ruşine să spun cu ce bani trăiesc aceste fete. Sincer vă spun, mi-e ruşine. Sunt fetele acestea din echipajul de 8+1 care au indemnizaţii de 4 sau de 7 milioane pe lună. Cele cu performanţă au 7 milioane, cele fără performanţă primesc doar 4. Este adevărat că unele mai sunt angajate la club, de unde mai iau câteva milioane, dar nu toate au acest noroc, pentru că Guvernul a blocat angajările şi atunci nici sportivii nu mai pot fi angajaţi. Eu cred că ar trebui ca măcar pentru sportivi să se facă ceva. Nu mi se pare normal să ai un sportiv la Dinamo, să fie campion european, dar să nu poţi să-l angajezi. E o anomalie” a declarat ieri, pentru Gândul, Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, dar şi al Clubului Sportiv Dinamo.

Elisabeta Lipă a adăugat că sunt campioane europene, precum Cristina Ilie, care nu lucrează nicăieri şi trăiesc cu 400 de lei pe care îi primesc de la federaţie: „Cristina Ilie este un asemenea exemplu. Este campioană europeană şi nu am reuşit să o angajăm nicăieri, iar acum trăieşte cu 4 milioane de lei pe lună. O să ia 7 milioane de luna viitoare, că acum este campioană europeană, dar atât. Nimic mai mult. Şi acum vin eu să vă întreb. Poţi să-i ţii în ţară pe sportivii ăştia cu 4 milioane de lei pe lună? Nu poţi. Vă zic eu. Şi aşa pleacă toţi în Spania la cules de căpşuni şi ciuperci„.

Integral în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.