Unilever transferă două linii de producţie de margarină din Cehia în România

0

Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de pe piata bunurilor de larg consum, va reloca in Romania doua linii de productie a margarinei, dupa inchiderea fabricii pe care compania o opera in localitatea Nelahozeves din Cehia, au declarat pentru Wall-Street, reprezentantii Unilever.

.
„Decizia de relocare a fost luata in vederea simplificarii operatiunilor Unilever, reducerii costurilor si pentru accelerarea procesului de lansare a inovatiilor”, declara oficialii Unilever, precizand ca  „fabrica de produse alimentare a Unilever din Ploiesti, construita in 2006, a preluat productia fabricilor Unilever de la Targu Mures, Otopeni si Dobrich (Bulgaria)”.

Procesul de relocare va incepe in functie de etapele inchiderii fabricii Unilever din Nelahozeves, cele doua linii de productie transferate la fabrica din Ploiesti urmand sa fie operationale in prima jumatate din 2010.

Fabrica din Cehia va fi  inchisa in al doilea trimestru din 2010, masura care va implica disponibilizarea a 635 de angajati.

Productia va fi destinata in cea mai mare parte exportului in Germania si alte tari din Europa Centrala. De asemenea, reprezentantii Unilever estimeaza o majorare a capacitatii de productie a fabricii de la Ploiesti cu peste 50%.

In ceea ce priveste intentia Unilever de a opera angajari ca urmare a acestei decizii si numarul de persoane recrutate, compania va oferi ulterior informatii suplimentare.

Sursa: Wall-street.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.