Bill Clinton povesteşte despre incidentul cu preşedintele rus Boris Elţîn beat

În timpul vizitei pe care o desfasurase in 1995 la Washington, fostul presedinte al Rusiei, Boris Elţîn, fusese descoperit de serviciile secrete americane umblând in stare de ebrietate in apropiere de Casa Alba, povesteste ex-presedintele american Bill Clinton in cartea sa „The Clinton Tapes: Wrestling History with the President”, fragmente din care sunt publicate de cotidianul britanic The Times.

Eltin, la fel ca alti inalti oaspeti, fusese cazat chiar vizavi de casa Alba. Într-una dintre serile vizitei, angajati ai serviciilor secrete americane l-au descoperit pe Eltîn pe Pennsylvania Avenue, imbracat doar in lenjerie intima.

Potrivit lui Clinton, Eltin incerca sa opreasca un taxi pentru a se duce dupa pizza. Cartea semnata de Clinton contine fragmente din inregistrarile discutiilor sale cu prietenul Taylor Branch, purtate in perioada 1993-2001 si in timpul carora fostul presedinte povestea despre „evenimente din spatele culiselor politice„.

De asemenea, in cartea care va fi scoasa la vânzare in 29 septembrie, Clinton povesteste despre relatiile sale cu Monica Lewinsky si afirma ca isi regreta faptele. Toate inregistrarile discutiilor pe care Clinton le-a sustinut in timpul presedintiei sale au fost pastrate la Casa Alba intr-o comoda pentru lenjerie, precizeaza The Times.

Printre aceste inregistrari se numara si caseta cu disputa de doua ore dintre Clinton si Albert Gore, avuta dupa ce Gore a pierdut alegerile din 2000. În timpul discutiei, Clinton il critica pe Gore pentru faptul ca nu acordase suficienta atentie statelor Arkansas si New Hampshire in timpul campaniei electorale.

La rândul sau, fostul vicepresedinte declara ca povestea lui Clinton cu Lewinsky a constituit una dintre cauzele pentru care alegerile au fost câstigate nu de el, ci de George W.Bush.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.