Dacă întârzie salariile pe septembrie 2009, toţi salariaţii CFR vor înceta lucrul pe 2 octombrie

Toate Federatiile sindicale CFR vor semna marti (22 septembrie 2009) un memorandum prin care vor anunta conducerea societatilor ca in cazul in care salariile pe luna septembrie 2009 nu vor fi achitate la timp, pe 30 septembrie, atunci toti angajatii CFR vor inceta lucrul in 48 de ore, a declarat marti Gheorghe Popa, presedintele Federatiei Miscare – Comercial.

“În cazul in care nu vor fi achitate salariile la momentul prevazut in contractul colectiv de munca, atunci toti angajatii CFR vor inceta lucrul in 48 de ore. De exemplu, daca avansul pe luna septembrie nu va fi platit pâna la 30 septembrie, atunci in 48 de ore vor inceta lucrul toti angajatii CFR, deci pe 2 octombrie”, a spus Popa.

Acesta a precizat ca sindicatele au luat aceasta decizie deoarece vor sa preintâmpine intârzierile la achitarea salariilor, ceea ce a determinat oprirea spontana a lucrului in sucursalele CFR din Constanta, Timisoara sau Iasi.
Sute de persoane au ramas blocate, marti (22 septembrie 2009) dimineata, in gara Iasi, in trenurile personale care circula spre Pascani si Bârlad, precum si in trenul accelerat pe directia Galati, dupa ce impiegatii de miscare de la Regionala CFR Iasi au declansat un protest spontan, din cauza nemultumirilor salariale.

Angajatii CFR SA si CFR Calatori vor primi, marti 22 septembrie, lichidarea aferenta lunii august la salariu. personalul de executie al CFR Calatori a primit marti dimineata jumatate din lichidarea aferenta lunii august, iar angajatii CFR urmeaza sa primeasca astazi lichidarea pe luna august.
Problema cea mai grava este la CFR Marfa, acolo unde in Adunarea Generala a Actionarilor de vineri au fost respinse conditiile de rambursare a imprumutului de la Raiffeisen Bank, iar conturile societatii sunt in continuare blocate ceea ce face imposibila plata salariilor.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.