EcoEmerge, proiect de aproape 2 milioane lansat în România

Costurile proiectului EcoEmerge, lansat marti (22 septembrie 2009) la Bucuresti de ministerele Mediului din România si Norvegia, se ridica la circa 2 milioane de euro si are ca termen de finalizare luna aprilie 2011, a declarat Iulia Degeratu, manager de proiect din partea Ministerului român al Mediului. “Proiectul lansat astazi costa 1.919.000 euro si se va derula pe o perioada de 2 ani.

În cadrul acestuia, vor fi organizate o serie de evenimente, de la conferinte si seminarii la traininguri pentru agenti economici, producatori de materiale de constructii, etc”, a explicat Degeratu.

Potrivit sursei citate, din suma totala alocata proiectului EcoEmerge, un procent de 85% va fi suportat de partea norvegiana, iar restul de 15% din cofinantare nationala suportata de catre Ministerul Mediului (circa 10%), Camera de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresti (CCIMB) si Agentia Manageriala pentru Inovare, Cercetare Stiintifica si Transfer Tehnologic – AMCSIT Politehnica.

Reprezentanta Ministerului Mediului a precizat ca daca in cazul tipului de constientizare a agentilor economici cu privire la reciclarea de hârtie, plastic sau utilizarea becurilor economice lucrurile stau mai bine, in ceea ce priveste constructiile ecologice, situatia devine mai complicata. “Când ajungem sa vorbim despre constructii ecologice, lucrurile se complica din cauza legislatiei greoaie din România”, a apreciat Iulia Degeratu.

Aceasta a mentionat ca o alta componenta importanta a proiectului lansat la Bucuresti se refera la instruirea functionarilor din administratiile publice locale in vederea cunoasterii legislatiei europene. “La nivelul Uniunii Europene vorbim despre un procent de 16% din PIB care se aloca pentru achizitiile realizate de catre administratiile publice”, a spus managerul de proiect al EcoEmerge.

Marti (22 septembrie 2009), Ministerele Mediului din România si Norvegia au lansat, intr-o conferinta pe teme de mediu, proiectul “Dezvoltarea pietelor ecologice emergente din România” – EcoEmerge.
Parteneriatul beneficiaza de sprijinul si participarea unor parteneri nationali, precum AMCSIT Politehnica, CCIMB si Agentia Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

Proiectul EcoEmerge isi propune sa imbunatateasca conditiile pentru eco-inovare din România prin transferul de experienta si bune practici din Norvegia, dar si furnizarea de date si informatii pentru dezvoltarea de politici nationale in domeniu. În urma derularii programului vor fi selectate 10 companii inovative din România care urmeaza sa participe la o intâlnire de lucru in Norvegia, derulata pe parcursul anului 2010.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.