Elena Udrea: Am returnat RA-APPS onorarii de 1,5 miliarde lei vechi

Aproape 1,5 miliarde de lei vechi, reprezentând onorariul incasat de la Regia Autonoma a Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) pentru contractele de asistenta juridica ale cabinetului de avocatura “Elena Udrea”, au fost returnati, in 2008, afirma ministrul Turismului, Elena Udrea, intr-o declaratie de presa remisa miercuri.

“La inceputul anului 2008, am decis sa returnez catre RA-APPS onorariile pe care le-am incasat, in perioada 2003 – 2004, pentru servicii pe care le-am prestat in favoarea regiei, in calitate de avocat. Am luat aceasta decizie pentru a-mi permite libertatea de a ma delimita, la acea data, de practicile imorale ale unor politicieni, precum Mircea Geoana, care incercau sa impuna acte normative care le-ar fi adus avantaje personale”, declara Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca este vorba despre o initiativa a politicienilor pe care cabinetul sau de avocatura a contestat-o, cu succes, si care ar fi dat dreptul chiriasilor demnitari sa cumpere vile de lux de la RA-APPS prin negociere directa, nu prin licitatie publica.

“Anul trecut, am returnat catre RA-APPS aproape un miliard si jumatate de lei vechi, reprezentând onorariul incasat, mai putin taxele si impozitele aferente pe care le-am platit catre stat”, subliniaza ministrul Turismului În consecinta, apreciaza Elena Udrea, “afirmatii precum acelea ca RA-APPS ar fi fost generoasa cu Ministerul Turismului” sau ca as fi fost “iertata de un miliard de lei vechi” nu se sustin, in conditiile in care, asa cum am afirmat in mai multe rânduri, am returnat acesti bani din proprie initiativa, neavând nicio obligatie legala in acest sens”.

“Contractele de asistenta si reprezentare juridica pe care le-am incheiat cu RA-APPS sunt perfect legale si, din miile de avocati care lucreaza cu statul, nu cunosc niciunul care sa fi facut gestul pe care l-am facut eu”, afirma in finalul declaratiei sale de presa Elena Udrea.

La sfârsitul lui ianuarie 2008, Elena Udrea, avocat si secretar executiv al Partidului Democrat-Liberal, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca va returna banii incasati cu titlu de onorariu de la Regia Autonoma a Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat.

“Desi imi mentin opinia ca sunt legale contractele mele de asistenta juridica pentru RA-APPS, ca avocat, incheiate intre 2003 si 2004, iar raportul Corpului de Control al primului-ministru, condus la vremea aceea de Cristian David, a fost tendentios si indreptat exclusiv impotriva mea, ca persoana publica, am decis sa returnez sumele pe care cabinetul pe care il conduc le-a incasat cu titlu de onorariu”, declara atunci Elena Udrea, afirmând ca este vorba de peste doua miliarde de lei vechi, incasati in decursul a 2 ani.

Cu acelasi prilej, Elena Udrea a precizat ca se va intâlni cu conducerea RA-APPS, la o data fixata de aceasta, pentru a stabili care este suma exacta si care va fi procedura de returnare a banilor, “desi aceasta procedura este una simpla, din contul cabinetului, banii se vor duce in cel al RA-APPS”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.