Vânzările de bere vor scădea cu 15%

Volumul de vânzari pe piata berii din România va scadea cu pâna 15% in 2009 comparativ cu anul trecut, in principal din cauza efectelor crizei economice si a unei luni iulie mai racoroase, a declarat marti (22 septembrie 2009) intr-o conferinta de presa Shachar Shhaine, presedinte URBB & Carlsrom Beverage.

“La nivelul pietei berii primul semestru a adus o scadere cu 10% a volumului de vânzari, pe fondul crizei economice, care a determinat o diminuare a consumului de bere.
Pâna la finele acestui an jucatorii din piata estimeaza o scadere de 10 pâna la 15% a volumului de vânzari la nivel de industrie”, a declarat Shhaine. Acesta a precizat ca pe primele 8 luni ale anului scaderea pietei a fost de 15%, si ca momentul unei scaderi pe piata berii era de asteptat dupa 7-8 ani de crestere continua cu ritmuri anuale de 6-7%.

“În ceea ce ne priveste pe noi in lunile de vara am inregistrat cresteri la volumul de bere vânduta cu circa 4-5%, si ne-am crescut si cota de piata cu 10% ca volum si 13% ca valoare”, a spus presedintele URBB. Shhaine a spus ca majorarea vânzarilor in lunile de vara ale companiei este explicabila prin dublarea investitiilor in publicitate facute de catre URBB.

Anul acesta, compania care ocupa locul 4 pe piata berii din România a realizat investitii de 7 milioane euro in activitatile ce vizeaza berea, alte 10 milioane de euro fiind investite intr-o fabrica de imbuteliere a apei minerale care va fi inaugurata cel mai probabil in primavara anului viitor. Shhaine a estimat ca URBB va obtine profit operational in acest an.

În ceea ce priveste piata dupa primele 8 luni ale acestui an vânzarile de bere au totalizat 12,4 milioane hectolitri in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut când acesta au insumat 14,6 milioane hectolitri.
În volum, URBB a inregistrat pe primele 8 luni vânzari de bere in valoare de 1,2 milioane hectolitri. În portofoliul companiei, care exporta bere si sucuri in Albania si Macedonia, si sucuri in Bulgaria, sunt marci internationale precum Tuborg, Holsten, Carlsberg, Skol, Guinness, Orangina si Granini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.