3.150 locuinţe construite de ANL vor trece în domeniul privat al statului

Executivul a aprobat trecerea in domeniul privat al statului a 3.510 de locuinte construite prin Agentia Nationala de Locuinte, a declarat miercuri (23 septembrie 2009) la finalul sedintei de guvern, ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga.

Astfel, conform unui comunicat al Executivului, a fost creat cadrul legal pentru vânzarea acestor locuinte catre tinerii care au locuit cu chirie in ele, daca acestia indeplinesc conditiile legale.

Persoanele care achizitioneaza aceste locuinte trebuie sa achite pretul integral la vânzarea locuintei, iar titularul contractului de inchiriere sa nu aiba in proprietate o alta locuinta.
De asemenea, titularul poate beneficia o singura data de dreptul de a cumpara o locuinta ANL si nu o poate instraina pe o perioada de cinci ani de la dobândire.

Venitul mediu pe fiecare membru al familiei nu trebuie sa depaseasca salariul mediu brut pe economie. Ministrul Vasile Blaga a afirmat ca, la momentul actual, pot fi vândute 11.500 de locuinte, din cele 24.500 de locuinte construite de ANL. “În acest an, vom construi 6.000 de locuinte, de trei ori mai multe decât in oricare an de pâna acum, din care 3.750 locuinte prin ANL” a subliniat ministrul Dezvoltarii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.