ALRO disponibilizează 74 de angajaţi

Compania producatoare de aluminiu ALRO Slatina a anuntat disponibilizarea a 74 de angajati in luna octombrie, dupa ce, initial, cifra disponibilizatilor a fost stabilita la 147, dar a fost redusa la presiunea sindicatelor din fabrica.

Luna trecuta, conducerea fabricii notificase AJOFM Olt ca va disponibiliza 147 de angajati. La presiunea celor care urmau a fi concediati si a sindicatelor, care au contestat deciziile luate de unitate, lista de disponibilizari a fost redusa la 125 de persoane. Miercuri (23 septembrie 2009) reprezentantii AJOFM Olt au fost informati de conducerea ALRO ca numarul persoanelor care au ramas pe lista disponibilizarilor s-a redus la 74.

Angajatii disponibilizati vor primi lunar 60% din salariu inmultit cu numarul de ani lucrati in societate, la care se adauga 75% din salariul minim si, in functie de vechime, 10% din media veniturilor pe ultimele 12 luni.

ALRO continua si politica de reduceri de personal prin plecari voluntare, acestea oferindu-le salariatilor fabricii de aluminiu posibilitatea de a primi 60% din salariul de incadrare inmultit cu numarul de ani lucrati in societate, la care se adauga un pachet salarial de 16.000 lei.

Pentru luna octombrie, AJOFM Olt a mai primit notificari in vederea disponibilizarii a 17 de muncitori din domeniul contructiilor iar pentru luna noiembrie a fost anuntata disponibilizarea a 50 de persoane care lucreaza tot in constructii. Rata somajului in judetul Olt este in prezent de 7,3%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.