Comisia Udrea propune revocarea din funcţie a ministrului Turismului

Comisia pentru verificarea sumelor cheltuite la Ministerul Turismului propune Camerei Deputatilor sa solicite revocarea din functie a ministrului Elena Udrea, precum si urmarirea penala a acesteia pentru savârsirea si instigarea la infractiunea de abuz in serviciu.

Potrivit concluziilor din raportul intocmit de comisie, membrii forului parlamentar de ancheta solicita Camerei Deputatilor sa aprobe cererea de revocare din functia de ministru al Turismului a Elenei Udrea. Comisia solicita Camerei Deputatilor sa ceara urmarirea penala a ministrului Udrea pentru savârsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazuta de art. 248 din Codul Penal.

De asemenea, comisia cere urmarirea penala a Elenei Udrea pentru infractiunea de conflict de interese, prevazuta de art. 253 din Codul Penal si pentru savârsirea infractiunii de neglijenta in serviciu – art. 249 din Codul Penal.
Comisia cere Camerei Deputatilor sa solicite si urmarirea penala pentru incalcarea legii raspunderii ministeriale, luând in calcul atitudinea Elenei Udrea in raport cu activitatea forului de ancheta.

Comisia condusa de liberalul Ludovic Orban mai cere revocarea din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a Cristinei Traila.
Totodata, comisia solicita plenului Camerei sa aprobe sesizarea Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru anchetarea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale a persoanelor care au semnat in numele ministrului.

Comisia cere Camerei sa aprobe si sesizarea Parchetului ÎCCJ pentru cercetarea infractiunii de deturnare de fonduri care ar fi fost savârsita de angajati din MT cu ocazia realizarii executiei bugetare si pentru abuz in serviciu cu ocazia derularii procedurilor de achizitii pentru Programul “Paste in Bucovina”.
Membrii comisiei mai cer Camerei Deputatilor sa aprobe sesizarea Bancii Nationale a României pentru cercetarea legalitatii rescadentarii si stabilirii datei de rescadentare a unui credit de la BRD Societe Generale al ministrului Udrea.

Forul de ancheta solicita si aprobarea sesizarii ANAF in legatura cu derularea contractului dintre Ministerul Turismului si Eurofilm Art. Comisia solicita, de asemenea, sa fie aprobata sesizarea Curtii de Conturi pentru verificarea executiei bugetare la MT, a oportunitatii si legalitatii cheltuirii banilor publici cu ocazia campaniei “Romania, land of choice” de la Paris.

Forul condus de Ludovic Orban cere si verificarea cheltuirii banilor publici in cadrul contractelor de publicitate internationala cu Eurosport si CNN, privind programul “Paste in Bucovina”, evenimentul “Lumina la malul marii”, precum si in cazul concertului sustinut de Goran Bregovici si Wedding Funeral Orchestra la Mamaia. Potrivit presedintelui comisiei, raportul a fost votat in unanimitate si va fi inaintat joi Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Udrea spune ca nu-si da demisia

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri (23 septembrie 2009) ca nu intentioneaza sa-si dea demisia, deoarece nu are niciun motiv.
“Nu am niciun motiv sa-mi dau demisia.

Dimpotriva, cred ca tot ceea ce am facut la Ministerul Turismului – in cele noua luni de când sunt ministru, eu, impreuna cu o echipa de profesionisti, pe care am preluat-o de la fostul Guvern – inseamna enorm pentru turismul românesc si cred ca activitatea noastra va avea efectul pe care l-am cautat, isi va atinge tintele si anume vom reusi sa aducem in turismul românesc acea crestere pe care ne-o dorim”, a spus Udrea, la Palatul Victoria, dupa ce comisia parlamentara de ancheta privind cheltuielile de la MT a solicitat revocarea sa din functie.

Ea a reafirmat ca obiectivul pe care il are este de a face din România o destinatie turistica atractiva pe plan intern si international. Elena Udrea a mai spus ca nu a vorbit cu premierul si cu colegii de Guvern despre raportul comisiei de ancheta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.