Golănie judecătorească: în plină „grevă”, Tribunalul Sibiu a deschis insolvenţa pentru „Trident Imobiliar”

– Societatea deţinută de ţeparii Alina Mona şi Constantin Mateescu a cerut deschiderea insolvenţei, iar judecătorul Dumitru Şomandră a aprobat imediat această solicitare

– Termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 2 noiembrie 2009

– „Trident Imobiliar” figurează la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) cu refuzuri la plată de peste 33 miliarde lei vechi

– Alina Mona şi Constantin Mateescu deţin participaţii la 14 firme, din care 3 au intrat deja în insolvenţă, iar altele 4 sunt declarate în întrerupere temporară de activitate

Deşi se află într-o grevă ilegală (numită oficial „refuz de a intra în sălile de judecată”) de aproape o lună, judecătorul Dumitru Şomandră şi grefierul Maria Magdalena Marcovici de la Tribunalul Sibiu „au spart greva” pentru câteva minute, timp în care au soluţionat favorabil cererea de deschidere a insolvenţei pentru „Trident Imobiliar” SRL, firmă deţinută de cuplul de ţepari Alina Mona Mateescu (30%) şi Constantin Mateescu (70%).

Cererea a fost formulată chiar de către (debitorul) „Trident Imobilar” pe data de 16 septembrie 2009 (miercuri) şi a fost soluţionată pe 21 septembrie 2009 (luni), iar această „viteză” este în concordanţă cu noile prevederi ale Legii nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dar contravine „regulilor” impuse prin protestul judecătorilor, ca să nu mai spunem că solicitările de acest gen nu sunt soluţionate de majoritatea instanţelor de judecată din ţară.

Conform sentinţei Tribunalului Sibiu, administrator judiciar provizoriu a fost numit Ion Băiaşu, ale cărui date de contact sunt următoarele:
Sentinta Trident
¤ sediu social: Sibiu, str. Zaharia Boiu nr. 2
¤ tel/fax: 0269-217734

Acesta mai îndeplineşte (sau a îndeplinit) calitatea de administrator judiciar în cazul insolvenţelor firmelor sibiene „Granit”, „Irenis Cafe”, „Egres”, „Mecanica”, „Visa Trans”, „Pedonia Com”, „Inside Construct”, „Virteo”, „Teea”, „Orizont”, „Orient”, „Nic-Mar Automobile”, „Hollywood”, „Concita”, „Vesa Impex”, „Phoenix Fashion”, „Acera”, „Vector”, „Regency” şi lista poate continua.
Pentru Dosarul „Trident Imobiliar” (3247/85/2009), Ion Băiaşu va fi recompensat „cu o retribuţie de 900 lei/lună”, conform deciziei instanţei.

Termenele fixate prin bunăvoinţa judecătorului Dumitru Şomandră (şi a grefierului Maria Magdalena Marcovici) de la Tribunalul Sibiu sunt următoarele:

¤ 2 noiembrie 2009 – termenul limită pentru depunerea creanţelor

¤ 16 noiembrie 2009 – termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor

¤ 23 noiembrie 2009 – termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii

¤ 30 noiembrie 2009 – termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor

¤ 7 decembrie 2009 – şedinţa adunării creditorilor.

Refuzuri la plată de peste 33 miliarde lei vechi

SC „Trident Imobiliar“ SRL Sibiu a fost înfiinţată în iunie 2006 şi îi are ca asociaţi pe Alina Mona Mateescu (care pe 29 august a aniversat 41 de anişori) şi Constantin Mateescu (născut la data de 16 iulie 1962), adică cei doi indivizi care sunt asociaţi la „Trident Trans Tex”, firma care deţine(a) reţeaua de supermarket-uri „Trident” şi care de la începutul anului a reuşit să înregistreze peste 3.400 (trei mii patru sute) de incidente de plată cu Bilete la Ordin (şi cecuri), suma totală refuzată la plată depăşind 25 MILIOANE RON.


În primul an de existenţă (2006), „Trident Imobiliar” a raportat… zero pe linie, pentru ca în 2007 să obţină un profit net de 43.600 RON, la o cifră de afaceri de 1,5 milioane RON, performanţe realizate cu 2 angajaţi (număr mediu)! Demn de remarcat este şi faptul că, la 31 decembrie 2007, datoriile totale ale firmei se ridicau la 2,982 milioane RON.

În 2008, firma a ajuns la 79 de angajaţi, iar prin contribuţia lor s-a înregistrat o cifră de afaceri de 1,986 milioane RON, venituri de 2,76 milioane RON (unele categorii de venituri nu sunt incluse în cifra de afaceri) şi un profit net de 57.218 RON. La acestea se mai adaugă datorii totale (la 31 decembrie 2008) de peste 14 milioane RON, în timp ce creanţele se cifrau la 4,8 milioane RON.

Începând din luna mai 2009, „Trident Imobiliar” a început „să toarne” refuzuri la plată, până ieri, 23 septembrie 2009, reuşind să totalizeze 166 de incidente majore şi 17 minore cu Bilete la Ordin, plus 4 cecuri refuzate la plată (incidente majore). Suma totală refuzată la plată este de 3.359.811 RON (33,598 miliarde lei vechi), valoare care depăşeşte cu mult veniturile încasate în întreg anul 2008. Faptul că emiterea de cecuri este condamnată (teoretic) de Codul Penal, iar societatea se află în interdicţie bancară (de a emite cecuri) până în septembrie 2010… aproape nici nu mai contează în actuala situaţie financiară dezastruoasă a „Grupului de firme «Trident»”!

Mateescu a ajuns la a treia insolvenţă


Hăituită de creditori,  firma „Trident Imobiliar” a copiat reţeta de la „fratele mai mare” („Trident trans Tex”) şi a cerut „singură” intrarea în insolvenţă, procedură care îi permite „să dea cu flit” tuturor celor care „bat la uşă” pentru a-şi recupera banii pentru marfa sau serviciile furnizate societăţii deţinute de Alina Mona şi Constantin Mateescu.

Şi pentru că „Trident Imobiliar” este a treia firmă în insolvenţă din portofoliul celor doi ţepari (prima a fost „Dan Design”), vă atragem atenţia că Alina Mona şi Constantin Matescu deţin participaţii la următoarele firme:

¤ TRIDENT TRANS TEX – insolvenţă
¤ TRIDENT IMOBILIAR – insolvenţă
¤ DAN DESIGN – faliment

¤ TEXTIL-M – întrerupere temporară de activitate
¤ TRIDENT MOBEX PROD – întrerupere temporară de activitate
¤ MARK STYLE – întrerupere temporară de activitate
¤ DISCOUNT MARKET – întrerupere temporară de activitate
¤ TRIDENT IMOBILIAR – funcţiune
¤ ALANDA-TOUR – funcţiune
¤ HR INVESTMENTS – funcţiune
¤ TRIDENT BUYING GROUP – funcţiune
¤ POZZO IMPEX – funcţiune
¤ M&M BROS IMPEX – funcţiune
¤ DOVE CONSTRUCT (Sighisoara) – funcţiune.

Citește și
19 Comentarii
 1. antiteparsibian spune

  Probabil ca trebuie sa-i asteptam cu interes la masa credala pe cei de la Dove Construct dupa reteta deja consacrata Trident Trans tex – Trident Buying…si sa-l vedem din nou pe taticul teparilor, pus administrator special pe langa stimabilul domn Baiasu (administrator judiciar). Vai de tara asta!

 2. CRIS spune

  „peste 3.400 (trei mii patru sute) de B.O” ?!?!?!?

  Saraca Alinutza … cred ca o doare manutza de la atatea autografe fara valoare puse pe Cec-uri…

 3. sanam spune

  De salutat activitatea „intensa” desfasurata de Tribunalul Sibiu. Plecaciuni in fata d-lui Somandra 🙂 si a colegei de „suferinta”. Iata, stimabili magistrati un bun motiv pentru care ar trebui sa va ganditi serios inainte de a emite pretentiile pe care le emiteti. De acord, aveti drepturi … dar cum ramane cu obligatiile dvs., domnilor? Cat priveste tridentul (scuze k scriu cu litera mica, dar… :P) nu stiu daca sa ma bucur de falimentul lor sau sa-mi pun mari mari semne de intrebare legat de ceea ce pare a fi in „Top 10 al inselaciunilor anului”. Intradevar, de urmarit ar fi prezenta SC Dove Construct & Co, in 7 decembrie la sedinta adunarii creditorilor. O zi minunata.

 4. Roxana spune

  Domnilor de la Financiarul, mi-ati cenzurat comentariul in care v-am dat link-ul cu Hotararea Adunarii generale a magistratilor din Sibiu din care reiese ce cauze se judeca pe perioada protestului (fiind inclusa pe lista si cererea debitorului de deschidere a procedurii insolventei).Halal drept la libera exprimare.
  Pentru o informare corecta a cititorilor dvs- doar asta vreti nu?- va transmit din nou link-ul.

  Raspuns ADMIN
  1. Acest comentariu a fost postat de pe ID-ul TRIDENT-ului (82.77.221.176) de o persoana care si-a declarat adresa de mail [email protected]
  2. Pe site-urile Trident puteti face reclama cui doriti. Pe acest site – NU. In plus, banuiesc ca acea hotarare a fost publicata si pe un site oficial, asa ca puteti transmite linkul respectiv.

 5. Roxana spune

  Aveti mai jos si link-ul oficial:)

  instantejudecatoresti.ro/84370/tribunalul-sibiu-adunarea-generala-a-judecatorilor-din-18-septembrie-2009.html

  De la ADMIN
  1. Pentru informarea Dumneavoastra: domeniul instantejudecatoresti.ro apartine unei firme private (din Bucuresti) si nu este portalul oficial al instantelor.
  2. Inteleg ca nu prea aveti activitate la firma din moment ce nu mai puteti de grija judecatorilor. Mai bine ati purta de grija celor peste 1.500 de creditori TTT.

 6. Roxana spune

  Ati putea fi mai impartial domnule administrator Dan Scarlat si mai putin scortzos, doar reprezentati presa, a patra putere in stat.Nu e vorba ca port de grija judecatorilor-desi ar tb, facem parte din aceeasi tagma :)- dar pentru a acuza pe cineva de „golanie judecatoreasca” , trebuie sa fi documentat- dc te dai profi- , lucru ce dvs v-a lipsit(acum nu puteti sa ziceti ca si firma privata care are site-ul domeniulinstantejudecatoresti.ro tine cu Trident-ul, ca dam in alte..boli:).
  Am activitate, dar nu pot sa ratez o conversatie cu dvs; sa stiti ca mie imi ia cateva minute sa caut o informatie.Dar dvs?

 7. pentru anastasia rednic spune

  pe id-ul [email protected] apare poza lui roxana mandrutiu, jurist la TTT
  id-ul corect este [email protected]

 8. Pentru Roxana spune

  Roxana, esti complet deplasata. Si agramata. Dar sa te te situezi in aceeasi tagma cu magistratii mai este cale lunga! Si daca firma privata care are domeniul de care aminteai nu tine cu Tridentul iti reamintesc eu cine tine cu ei: portal.just.ro. Incearca sa dai o cautare dupa motorul de cautare parte=mateescu. Nada, niente, nula, zero… Oare de ce? Si-a bagat cineva coada? Si aveau ceva procese si in nume propriu. Parca era si o plangere penala in procesul de insolventa al societatii Dan Design pe numele lui mateo. Ma insel?
  Revinind la tagma, ai sustinut si tu protestul magistratilor? Cat ti-a mai luat mateo din salariu? S-au ai trecut la alternativa de rezerva pentru care te pastra mateo. Cea cu centura, bre….
  In rest ce mai faci? Tot la pensiune?
  Anastasia Rednic este numele tau de scena? Deja ti-e rusine de Mandrutiu?
  Lasa-l tu pe Dan Scarlat sa fie sau sa para subiectiv ca are tot dreptul. La min. 1500 de creditori, cat aveti voi, cred si eu. Antitepari este domeniul lor alaturi de Financiarul. Si voi sunteti tepari rau, da rau de tot.

 9. DAN SCARLAT spune

  Un nou articol despre Trident/Mateescu.
  Deocamdata numai pe ANTITEPARI.ro
  http://www.antitepari.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=27573&Itemid=27

 10. Dan SCARLAT spune

  Pentru Roxana (Mandrutiu?)

  Am observat (cu o intarziere „regretabila”) ca nu mai poti de grija mea!

  1. Important este in cat timp obtii o informatie, nu in cate minute o cauti!

  2. Daca tot esti asa de perspicace, poate imi spui de cat timp am nevoie ca sa postez adresele, numerele de telefon, numerele masinilor etc teparilor Mateescu si avocatilor/juristilor care ii apara?

  Element ajutator: amenda nu influenteaza timpul respectiv.

  Astept raspuns! Sa vedem daca va coincide cu… realitatea!

 11. anonim spune

  Eu sincer nu inteleg de ce trebuie discutata tema asta incontinuu… toata lumea da tzepe.. multi dau faliment si pt aia despre ei nu vorbeste nimeni. eu ma gandesc ca ei au un baiat si poate el nu are nici o vina si cu toate astea e afectat de articolele alea k oricum ar fi parintii lui nu merita sa fie jigniti, iar el sa fie aratat cu degetul pe strada si toata lumea sa vorbeasca despre familia lui. eu zic sa lasati oamenii in pace sa isi rezolve problemele fara sa va faceti atata articole pe spatele lor.

 12. TANASE SILVIU spune

  SC COMPUS CONSTRUCT SRL SIBIU INTRECE FIRMA TRIDENT LA TEPE
  ACEASTA FIRMA A EMIS IN ULTIMUL AN 21 DE BILETE LA ORDIN REFUZATE LA PLATA DIN LIPSA DISPONIBIL,A RAMAS CU CATIVA ANGAJATI LA NEGRU,ARE DOSAR INSOLVENTA NR 3107/85/2009 LA TRIB SIBIU.
  FERITI-VA DE TEPARUL POPA BOGDAN CU VASILE CRISTIAN-DIR EXECUTIV.
  ZECILE DE CREDITORI II PREGATESC UN LUNG SIR DE PROCESE SI PLANGERI PENALE !!!!
  CHIAR DACA A TRANSFERAT BUNURILE PE ALTE FIRME SAU LE-A VANDUT NU VA SCAPA DE RECUPERAREA DEBITELOR INCA CATIVA ANI.
  SE ADAUGA LA CREDITORI : BANCI,DGFP SIBIU ALTI PROSTI !!!!

 13. admin spune

  Mateescu, ESTI TARE!

  In CAPITAL a aparut un text despre tepari:
  http://www.capital.ro/articol/explozia-fraudelor-transforma-platile-la-termen-in-cosmarul-firmelor-126676.html

  Desi au uitat sa-ti pomeneasca numele, ti-au pus fotografia. Ai devenit „stema” pentru bilete la ordin si cecuri fara acoperire!

 14. sanam spune

  Am vazut si eu…fotogenic 🙂 Ma doare burta de ras, va rog frumos, nu mai e cazul sa faceti (si voi) misto de jurista de la TTT. Saraca fata… (Ma abtin?) In plus, prin asta deviem de la lucrurile cu adevarat importante si interesante. Desi nu ma pot abtine nici eu 😛 Foarte frumos a punctat dl. Scarlat pt roxi a noastra (din nou cu litera mica :P). I-a dat si indiciu =)).
  Revenind … Azi e termenul limita pt depunerea creantelor. Intrebare: de ce numele „Relco Active” apare mereu in cazuri „celebre”???

 15. un creditor spune

  Dragi creditori maine 18.02.2010 la Tribunalul Sibiu ora 8 sala F se desfasoara o noua sedinta de judecata a cazului TTT. Cred ca prezenta in numar cat mai mare ar arata ca ne pasa de noi si de soarta banilor nostri. In rest rusine celor care incurajeaza si sprijina tepele din Romania.
  Ceea ce ma mir este ca nu s-a gasit inca un ”justitiar” adevarat care sa rezolve aceasta problema. Definitiv…

 16. Conteaza? spune

  In octombrie 2009, revista Capital a publicat articolul «Explozia fraudelor transforma platle la termen in cosmarul firmelor» (http://www.capital.ro/articol/explozia-fraudelor-transforma-platile-la-termen-in-cosmarul-firmelor-126676.html), care a fost deschidere la editia tiparita.

  Desi nu se pomenea nimic in articol, acest text a fost ilustrat cu poza teparului Mateescu, cu mentiunea ca a emis mii de bilete la ordin fara acoperire (pacat ca nu pot atasa PDF-ul respectiv).

  Ce credeti ca a facut marele manager? A trimis un drept la replica, semnat de Roxana Mandrutia, care a avut tupeul (nesimtirea) de a solicita publicarea pe pagina 1 a unei poze cu caruciorul Trident. HA! HA HA!

  Iata ce a scris Roxy revistei Capital

  „Buna ziua,
  Va trimit atasat dreptul nostru la replica, insotit de trei imagini. Solicitam publicarea imaginii cu carucioul ( logo Trident) pe prima pagina, iar celelalte doua pe pagina 9, precum si publicarea textului dreptului la replica integral.
  De asemenea, in cazul in care aveti nelamuriri pe partea juridica, puteti sa-l contactati pe d-l avocat Gheorghe Piperea pentru a va da lamuririle necesare.
  Cu stima,
  Roxana Mandrutiu”

  Daca va imaginati ca tupeul are limite, va inselati. Dreptul la replica a avut urmatorul continut (sper sa fie publicat chiar daca face reclama la cateva firme):

  «DREPT LA REPLICA
  TRIDENT REVINE IN TOPUL RETAILERILOR DE SUCCES
  În urma materialului publicat în data de 19 octombrie 2009 în revista “Capital” menţionăm folosirea abuzivă şi fără un temei real a imaginii managerului grupului Trident şi asocierea indirectă a acestuia cu situaţia prezentată în materialul redactat şi publicat.
  În acest sens, aducem la cunoştinţa opiniei publice punctul de vedere al S.C. TRIDENT TRANS TEX S.R.L .:
  Societatea noastră a emis Bilete la ordin în baza previziunilor de cash-flow realizate de Departamentul financiar-contabil din cadrul SC TRIDENT TRANS TEX SRL. Însă, datorită crizei financiare care a afectat economia naţională, creând grave sincope pe plan financiar, precum şi a suspendării activităţii Centrului Comercial Trident Shopping Center, aceste instrumente de plata nu au mai putut fi decontate, neexistand in nici un moment intentia de frauda.
  În prezent, Trident deţine patru unităţi: o unitate de tip supermarket, situata în Sibiu si trei de tip hypermarket, situate în Mediaş, Deva şi Sfântu Gheorghe. In Sibiu, am realizat una dintre cele mai mari investitii prin deschiderea in aprilie 2009 a centrului comercial Trident Shopping Center. Construcţia se întinde pe o suprafaţă de 21.000 mp, din care 8.500 mp sunt dedicaţi hypermarketului Trident, 5.500 mp reprezintă galeria comercială, 2.000 mp birourile companiei şi 5.000 mp parcarea. Investiţia totală s-a ridicat la peste 25 milioane de euro ( iar nu 15 milioane euro, cum eronat s-a vehiculat in presa ) in care este inclusa valoarea de achizitie a terenului, cu o evaluare a bancii Romexterra de 23.800.000 de euro. Conceptul arhitectonic al Trident Shopping Center este unul exclusivist, unic in Sibiu, o noutate pe piaţa de profil din România, accentul căzând pe generozitatea spaţiilor, gradul elaborat al finisajelor şi elementele ambientale bazate pe un colorit aparte si atmosferă relaxantă.
  Tinand cont de actuala criza mondiala si de efectele pe care acesta le-a avut si inca le are asupra societatii si nu numai, specialistii companiei noastre au considerat investitia riscanta. Insa fiind deja contractat un credit de 12 milioane de euro, avansul platit catre furnizorii de materiale, servicii si constructii s-a luat decizia de a continua investitia si de a o face functionala pana in decembrie 2008, pentru a oferi sibienilor un cadou deosebit de Craciun.
  Amanarea deschiderii celui mai ambitios proiect de pe piata de profil din Sibiu a fost datorata si lipsei de seriozitate a furnizorilor de materiale precum si antreprenorilor in constructii, un exemplu in acest sens fiind firma de prefabricate S.C. Macon Deva S.R.L., care au intarziat in executarea obligatiilor contractuale, fiind nevoiti sa gasim alti colaboratori intr-un timp foarte scurt, ceea ce ne-a pus in imposibilitatea de a inaugura aceasta investitie in decembrie 2008, fiind obligati sa amanam data deschiderii in aprilie 2009, intr-o perioada in care criza financiara mondiala isi facea simtita prezenta si in economia nationala. Trebuie subliniat faptul ca a fost vorba de un numar mare de contracte de executie, contracte interdependente, neexecutarea sau intarzierea executarii unuia – in cazul nostru a fost vorba de un numar mai mare – a dus la decalarea automata a tuturor termenelor din celelalte contracte.
  Deschiderea Trident Shopping Center in aprilie 2009 s-a bucurat de succes, insa nu deplin, la acest lucru aducandu-si aportul si problemele intampinate de comerciantii de produse nealimentare care, din cauza crizei si a numarului scazut de vanzari nu au putut inchiria galeriile comerciale.
  O simpla neatentie, o poprire de cont pentru o pretinsa creanta ( aceasta nefiind certa, lichida si exigibila) a unui furnizor fara o valoare importanta si o eroare a departamentului juridic au dus la blocarea conturilor. Trebuia sa se achite o creanta incerta sau sa nu se achite, societatea luand decizia de a nu achita acesta creanta, pentru a evita crearea unui precedent, in sensul promovarii de actiuni cu caracter sicanator. Avand conturile blocate, nu se puteau realiza plati, cu toate ca incasarile erau de sute de mii de lei pe zi. Unii parteneri de afaceri au inteles, altii au fost reticenti. Cu livrarile scazute, conducerea a hotarat suspendarea activitatii centrului comercial pana la clarificarea situatiei.
  Septembrie 2009 a fost o luna prolifica pentru noi, cele patru magazine Supermarketul din Sibiu, Megamarketul din Medias, Hypermarketul din Sfantu Gheorghe si Deva au realizat rezultatul scontat, vanzarile crescand semnificativ fata de perioada precedenta.
  In urmatoarea luna, cu un departament de achizitii si marketing refacut, Trident si-a aratat din nou originalitatea, unicitatea, a demonstrat inca o data puterea brandului romanesc, si, ce e mai important, in ciuda crizei si a consecintelor acesteia, Trident a reusit sa isi recastige pozitia pe piata romaneasca!
  S-au inregistrat cresteri de vanzari pe luna de peste 40% pentru Supermarketul Sibiu, si peste 35% pentru fiecare din magazinele din Medias, Sfantu Gheorghe si Deva raportate la luna august 2009.
  Majoritatea furnizorilor au ramas fideli colaborarii cu noi, si tocmai pentru a beneficia de cele mai bune produse si servicii, avem un parteneriat de succes cu nume sonore precum COCA-COLA, NESTLE, DANONE, CAROLI, CRISTIM, LEMARCO, NAPOLACT, URSUS, AGRANA, PERLA COVASNEI, PERLA HARGHITEI, VINCON, FRIG PRO, ZACARELI, TROPICANA, NIVEA, TOTALITARIS, LACTAPROD, ROMPESCARIA, EUROAVI, DORIPESCO, SEABELL, SABIKO, SERPICO, DR. OETKER, FAMBIZ UNGARIA, FOX, LUCA, SPAK, DIAVIST, LACTIS, DORNA, 7 SPICE, AQUILA UNILEVER, ALEX&COMP, ALKA, AMYLON, ATIFCO, BAT, CARGILL, ELGEKA FERFELIS RO SA, ERNA TRADE, KANDIA EXCELENT, FIRENZE, FUCHS, GLINA, INTERSNACK, JTI, KAMIS, LEMARCO, MARATHON, OVERSEAS, PANGRAM, RANDLER, RISO SCOTTI, ROMCO, RTD TRADING, SALROM, SEPA TRADE, SERPICO, SITEMANI, STARFOOD, VALCOS, VICTORY, VINCON, ZAHARUL ORADEA, MIKE INTERNATIONAL, INTERBRANDS P&G, PHARMICO, POINT BIROTICA, POINT DISTRIBUTION, DYRAS, BRAND OFFICE, ELGEKA FERFELIS, TORANAVIS si multi altii.
  Planul nostru de reorganizare, avand la baza specialisti precum T&T Consulting Sibiu si PricewaterhouseCoopers cu care suntem in discutii si negocieri avansate pentru inceperea unei colaborari este unul de succes, puternic si, dupa cum anticipeaza actionariatul firmei, cel tarziu pana in primavara anului 2011 toate obligatiile restante vor fi achitate. Majoritatea creditelor bancare au fost rescadentate, unele termene fiind prelungite, altele mentinute.
  Pe lângă “criza economică” de care ne-am obişnuit să vorbim, imposibilitatea accesării unui credit în scopul capitalizării businessului nostru ne-a determinat să solicităm Tribunalului Sibiu intrarea în procedura generala de insolventa conform legii Legii nr.85/2006 modificată prin Legea 277/2009.
  Trident a cerut intrarea in reorganizare judiciara, beneficiind de servicii de consultanţă juridică profesională din partea unor case de avocatură renumite şi a unor practicieni în insolvenţă cu experienţă în reorganizare. De reţinut este faptul că reorganizarea nu înseamnă faliment. Intrarea în insolvenţă presupune o analiză în condiţii de siguranţă a situaţiei firmei, creand posibilitatea reorganizării activităţii sub protecţia legii şi permitand firmei respective să îşi deruleze activitatea în mod normal. De altfel, avocatul Trident in aceasta cauza, profesor universitar doctor Gheorghe Piperea, specializat in insolventa, aprecieaza ca „Scopul expres al noii legi a insolventei favorizeaza reorganizarea judiciara incercand prin aceste noi reglementari legislative sa se dea o sansa de redresare a intreprinderii pentru a evita pierderea unui mare contribuabil, a sute de locuri de munca, precum si o pierdere economica pentru comunitate, reorganizarea judiciara pliindu-se si pe interesul creditorilor”. Mentionam ca Trident in calitate de mare contribuabil a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 166.158.568 lei ( fara T.V.A.), iar in 2008, o cifra de afaceri de 202.181.901 lei ( fara T.V.A.), iar contributiile achitate la bugetul statului in 2008 au fost in cuantum de 9.514.624 lei.
  De altfel si alti specialisti, avocat Lucian Chirila si avocat dr. Serban Diaconescu sustin ca dupa deschiderea procedurii generale de insolventa singura solutie justa si echitabila pentru comunitate si economia nationala este reorganizarea judiciara.
  Ne-am castigat inca de la inceput respectul si fidelitatea clientilor nostri, acestia avand dintotdeauna un rol activ in cadrul magazinelor noastre, prin implicarea in numeroasele concursuri, tombole si evenimente organizate special pentru a le dovedi la randul nostru aprecierea.
  Cu sloganul “Preţuri mici în fiecare zi” si “ Prospetime, calitate, preturi mici de cazi pe spate!” magazinele Trident oferă clienţilor multiple posibilităţi de câştig pe lângă avantajele cumpărăturilor zilnice, la standarde europene: cardul de fidelitate “Trident – client fidel” aduce tuturor posesorilor săi substanţiale reduceri de preţ, posibilitatea de a-şi transforma punctele acumulate în produse gratuite din catalogul cu acelaşi nume, dar şi acces liber la evenimentele Trident, care nu sunt deloc puţine. Mentionam aici deja tradiţionale tombolele cu premii importante: automobile, excursii, produse electronice, electrocasnice, precum si organizarea de evenimente, concerte, la care au luat parte trupe din strainatate si romanesti (Iris, Uriah Heep, Anna Lesko, Hi-q etc. )
  Si, ce e mai important, le-am oferit clientilor nostrii sansa de a alege din cele mai bune produse, le-am oferit diversitate, calitate, toate intr-un spatiu elegant, atragator, special amenjat conform tendintelor si cerintelor. In acest sens, primul megamarket, cu o suprafaţă totală de 3600mp, deschis în aprilie 2004, la Mediaş este in prezent in stare de remodelare, tocmai pentru a tine pasul cu exigentele clientilor nostrii si pentru a le putea oferi in orice moment sentimentul de respect pe care il datoram, eleganta si bun-gust. Pentru ca pentru noi, acestia si-au depasit rolul de client, devenindu-ne prieteni, reusind astfel sa pastram o relatie stransa prin oferirea sentimentului de acasa, de familiaritate prin decorarea magazinelor noastre din Sibiu, Deva, Sfantu Gheorghe si Medias, conform exigentelor si curentelor societatii.
  Avand o relatie apropiata cu clientii nostrii, acestia au fost uimiti, socati, revoltati de zvonurile tendetioase aparute in presa in legatura cu o pretinsa preluare a Tridentului de catre alt retailer. Tinem pe aceasta cale sa le aducem la cunostinta clientilor nostrii ca nu vom renunta la brandul Trident, nu vom renunta la calitate, prospetime si preturi mici, si toate acestea, in semn de multumire si recunostinta pentru fidelitatea si sprijinul lor. De asemenea, mentionam ca, spre deosebire de alti retaileri, Trident a avut incredere in acest bussines, dovada ca toate proprietatile sunt active ale acestei firme.
  Pentru mentinerea si dezvoltarea brandului Trident, precum si pentru achitarea grabnica a obligatiilor restante fata de furnizorii de marfa, actionariatul ia tot mai mult in calcul solutiii alternative, solutii ce constau fie intr-o asociere cu un fond de investitii, fie intr-o cesiune de parti sociale sau vanzari de active din patrimonial societatii, nespecifice activitatii de retail.
  Subliniem ca managementul Trident se afla in discutii avansate pentru vanzarea centrului comercial Trident Shopping Center, dar o astfel de tranzactie, fiind una complexa, necesita o perioada mai lunga de timp.
  Pastrandu-si principiile, bazandu-se pe o relatie stransa cu clientii si aflandu-se in tendintele pietei, actionariatul, prin SC Discount Market SRL a demarat un nou proiect, prin crearea unei retele de magazine de tip express, sub marca ZUM MARKET, acesta fiind un proiect pentru Bucuresti in principal si pentru intreaga zona de sud a tarii. Managementul a luat decizia de a functiona sub un alt brand ,pentru a nu se confunda imaginea Trident, brand recunoscut prin reteaua de hypermarketuri si supermarketuri mari, impozante, cu magazinele de proximitate.”
  Am reusit sa ne indeplinim obiectivele, telurile, am reusit sa ne mentinem, sa trecem peste toate obstacolele si piedicile intentionate care ne-au stat in cale.
  Din pacate, asa cum probabil stim cu totii, in timpul in care noi intampinam unele probleme, care, asa cum am aratat mai sus nu au depins sau nu au fost generate de noi, unii ziaristi au creat un adevarat forum denigrator, penibil.
  Am fost tentanti sa nu luam in seama aceste nimicuri care au la baza doar imaginatia unui om al carui scop in viata este de a-i denigra pe ceilalti prin toate actiunile de jurnalism „de piata”, incercand sa isi evidentieze mediocritatea caracterului atacand fara o baza reala Tridentul, precum si alte firme romanesti. Tocmai pentru a-i demonstra ca traim intr-o societate in care fiecare are drepturi egale, dreptul la imagine si pentru campania de denigrare purtata impotriva societatii noastre precum si amentintarile directe si atacurile la persoana, numitului D.S. i s-a intentat o plangere penala ce formeaza obiectul dosarului nr 5086/P/2009 aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, acesta, pe langa binele pe care i l-am facut, pentru ca, in fond, daca nu eram noi, nimeni nu se obosea sa le acceseze site-ul sau sa rasfoiasca niste pagini de ziar lipsite de o informatie justa, clara, care, evident, incalca principiile deontologice ale jurnalismului, un exemplu fiind solicitarea unei anumite sume de bani pentru a ne publica dreptul la replica si, bineinteles, incalcand orice lege a bunului-simt. Nu le vom mentiona numele, isi vor pierde oricum si putina credibilitate pe care o mai au in fata cititorilor, datorita calitatii jurnalismului de care dau dovada.
  Am tinut sa precizam toate aceste lucruri pentru ca, daca pentru o perioada am fost tentati sa lasam lucrurile sa mearga de la sine, bazandu-ne pe intelegerea si respectul pe care l-am avut dintotdeauna din partea clientilor si partenerilor nostri, am observat ca aceasta indiferenta a noastra a fost inteleasa gresit de unele publicatii, care au uzat din pacate de prea putine surse atunci cand au realizat materialele, care ne-au asociat imaginea gresit, bazandu-se doar pe speculatii. In acest sens, si tinand cont de principala responsabiliate a presei, adica aceea de informare, traind intr-o societate in care drepturile ne sunt garantate prin Constitutie, am realizat acest material tocmai pentru a indeparta toate speculatiile, suspiciunile care planeaza asupra noastra.
  Vrem astfel sa ne asiguram clientii, partenerii de afaceri si furnizori ca principala preocupare a noastra este de a mentine calitatea, preturile mici si de a
  de a plati datoriile restante care nu depasesc patru milioane de euro., mentionam aceasta suma pentru a nu se crea confuzie intre obligatiile contractate de Trident ca si credite bancare si cele restante efectiv.
  Pe aceasta cale, le trasmitem partenerilor, clientilor si prietenilor nostrii sa se bucure in continuare de explozia campaniilor, ofertelor si preturilor mici la Trident!»

  SUPERB!!!

 17. admin spune

  Culmea tupeului la insolvenţa „Trident” Sibiu: soţii Mateescu s-au înscris la masa credală cu 200.000 euro

  http://www.financiarul.ro/2011/04/12/culmea-tupeului-la-insolventa-trident-sibiu-sotii-mateescu-s-au-inscris-la-masa-credala-cu-200-000-euro

 18. admin spune

  Pericol public: 4.279 cecuri şi Bilete la Ordin refuzate la plată de “Trident Trans Tex”
  http://www.financiarul.ro/2011/04/26/pericol-public-4-279-cecuri-si-bilete-la-ordin-refuzate-la-plata-de-trident-trans-tex

 19. fifi spune

  acesti tepari isi bat joc acum de salariati carora nu le mai dau salariile nu mai fura de la banci si stat acum fura de la salariatii pe care ii angajeaza si ii dau afara la o luna de zile

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.