EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Investiţie de 150 milioane de euro în noul plan de reamenajare a Palatului Ştirbei

0

Planul de reamenajare si reintegrare a Palatului Stirbei, situat pe Calea Victoriei 107, in circuitul cultural si public al Bucurestiului, costa 150 milioane de euro si ofera posibilitatea crearii a câteva mii de locuri de munca pe durata lucrarilor, a declarat Corina Vintan, director general al Links Associates, companie care se va ocupa de campania de prezentare a proiectului in mediile rominesti si internationale.

Planul prevede restaurarea spatiului Palatului pentru a putea fi deschise galerii de arta, magazine de lux, cafenele si anticariate. În spatele acestuia este preconizata construirea unui corp nou de cladire, un spatiu multifunctional, cu apartamente, spatii comerciale si cinematografe.

Potrivit unui comunicat oficial al companiei de comunicare si lobby Links Associates, in elaborarea planurilor specialistii s-au inspirat din proiecte asemanatoare existente in marile capitale europene, unde cladiri de patrimoniu, detinute de persoane particulare, au fost puse in valoare ca spatii de birouri, comerciale sau culturale, prin pastrarea stilului si caracteristicilor arhitecturale initiale.

“Prin reintroducerea acestei cladiri in circuitul cultural si public, orasul si locuitorii sai vor avea foarte mult de câstigat. Palatul Stirbei va deveni centrul multora dintre activitatile importante ale Bucurestiului, iar realizarea proiectului va fi mai mult decât un succes personal si va redefini un stil de viata si de locuire in capitala, pe care il asteptam de cel putin 20 de ani”, considera Vlad Arsene, arhitectul noului plan al Palatului Stirbei.

La rândul sau, proprietarul cladirii, Ovidiu Popescu, spune ca “proiectul Stirbei va oferi mii de locuri de munca pe perioada lucrarilor si, mai mult, va contribui la refacerea infrastructurii si zonei imediat invecinate”.
“Investitia totala este de 150 de milioane de euro, iar promisiunea pe care pot sa o fac bucurestenilor este ca se vor simti mândri trecând pe Calea Victoriei, asa cum erau si parintii si bunicii lor când considerau ca locuiesc in Micul Paris…

Palatul este acum intr-un stadiu de degradare avansat, iar eu doresc, asa cum se intâmpla de zeci de ani in toate tarile europene, sa creez in centrul orasului un spatiu de traditie deschis investitiilor si iubitorilor de frumos deopotriva”, sustine Popescu.
Palatul Stirbei a fost ridicat in prima jumatate a secolului al 19-lea, in perioada 1849-1854 functionând ca palat domnesc, iar pâna in 1948, ca resedinta a familiei Stirbei-Bibescu. Între anii 1982-1994 a adapostit Muzeul Ceramicii si Sticlei, iar din 2005 a fost cumparat de omul de afaceri Ovidiu Popescu, CEO al Petrolexportimport.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.