EUR
4,76 RON
(-0.04%)
USD
4,21 RON
(+0.21%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(+0.04%)
AUD
2,98 RON
(+0.27%)
CAD
3,13 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(+0.06%)
RUB
0,07 RON
(+0.03%)
ZAR
0,29 RON
(+0.21%)
BRL
1,08 RON
(+0.61%)
CNY
0,63 RON
(+0.22%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Ministrul IMM-urilor: cred că banii de la FMI nu trebuie cheltuiţi pentru pensii şi salarii

0

Eventuala utilizare a jumatate din suma primita de la FMI pentru plata pensiilor si a salariilor sectorului bugetar nu ar fi o decizie corecta, sens in care Constantin Nita, ministrul pentru IMM, comert si mediul de afaceri a precizat miercuri (23 septembrie 2009):

“Daca ma intrebati care este parerea mea personala, creditele nu trebuie luate pentru plata pensiilor si a salariilor, adica pentru consum. Creditele trebuie sa fie luate numai pentru investitii, pentru crearea de noi locuri de munca, pentru retehnologizare, pentru realizarea infrastructurii si asa mai departe, adica numai pentru ceea ce creaza un efect multiplicator in economie.

Eu, personal, nu agreez un asemenea mod de utilizare a banilor, dar asta este problema ministrului de finante, care are mai multe informatii decât mine pentru a preciza cum va fi utilizat imprumutul de la FMI”.

“Consider ca sosirea celei de-a doua transe din imprumutul de la FMI ar trebui, intr-adevar, sa faciliteze accesul la creditare, pentru ca acest imprumut de la Fondul Monetar International a avut, printre obiectivele care figureaza in Acord, scaderea rezervelor obligatorii de la Banca Nationala, care elibereaza respectivele sume catre bancile comerciale, care, la rândul lor, ar trebui sa dea credite pentru economia reala”, a afirmat Constantin Nita, care a mai adagat:

“Din pacate insa, lucrurile nu se intâmpla asa si avem mari probleme in majoritatea societatilor comerciale, dar in special in IMM-uri, care reclama durata mare de primire a unui credit, conditiile foarte dure de accesare. Din nefericire, in aceasta perioada, bancile nu contribuie la diminuarea efectelor crizei economice. Spun cu regret lucrul acesta, dar asa se vede el din perspectiva IMM-urilor”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.