Moţiunea de cenzură a fost respinsă

Moţiunea de cenzură „Guvernul PD-L – PSD a hotărât: decât muncă fără rost, mai bine puţin şi prost”, introdusă de PNL şi UDMR, a fost respinsă (joi, 24 septembrie 2009) înregistrându-se 137 de voturi „împotrivă” şi 112 „pentru”, a anunţat secretarul Senatului Cornel Popa.

El a precizat că în sală au fost prezenţi 348 de parlamentari. Numărul voturilor exprimate s-a cifrat însă la 251, două fiind declarate nule.

„Potrivit articolului 113, alineatul 1 din Constituţie moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică 236”, a explicat Popa. Ca urmare, moţiunea PNL şi UDMR introdusă după asumarea răspunderii Guvernului pe legea salarizării unitare a bugetarilor nu a fost adoptată, întrucât a întrunit doar 112 voturi favorabile.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că legea salarizării unitare pentru sectorul bugetar a fost depusă la Secretariatul General, parlamentarii putându-şi exprima, timp de două zile, dreptul de sesizare a proiectului la Curtea Constituţională.

În timpul dezbaterilor de joi din plenul Parlamentului, PSD a anunţat că nu participă la vot, iar PD-L că va vota „cu bilele la vedere”, deşi deputatul democrat-liberal Ioan Oltean susţinuse anterior că nici parlamentarii din partidul său nu vor participa la vot.

Premierul Emil Boc a declarat joi, în plenul Parlamentului, că moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR pe legea salarizării unitare este în fapt „o automoţiune îndreptată împotriva iniţiatorilor acesteia”.

Primul-ministru consideră că majoritatea criticilor aduse de opoziţie sunt ”critici la adresa vechii guvernări”, care „nu a avut capacitatea să promoveze” astfel de proiecte de lege.

„Moţiunea este îndreptată de fapt împotriva incompetenţei dumneavoastră”, le-a transmis premierul Emil Boc iniţiatorilor moţiunii de cenzură.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.