O noua organizaţie naţională de turism

Consiliul Consultativ al Ministerului Turismului urmeaza sa analizeze posibilitatea infiintarii unei organizatii nationale de turism care sa aiba drept obiectiv sprijinirea turoperatorilor. Informatia a fost facuta publica in cadrul seminarului privind turismul durabil in Delta Dunarii, care s-a desfasurat la Tulcea.

Presedintele Asociatiei de Ecoturism din România (AER), Andrei Blumer, s-a aratat nemultumit de faptul ca autoritatile nationale din domeniul turismului nu sprijina si dezvoltarea unor produse sau destinatii ecoturistice.
“În Master Planul de dezvoltare a turismului in România scrie ca ecoturismul are un potential de imagine extraordinar, dar daca ne uitam la dezvoltarea de produse sau destinatii constatam ca ecoturismul nu exista.

Deci e foarte bine sa ne folosim de el in promovarea imaginii, dar ecoturismul este mai putin bun atunci când este sa vorbim despre o sustinere reala a acestuia”, a remarcat Blumer. La rândul sau, reprezentantul Societatii Germane pentru Cooperare Tehnica (GTZ), Ioana Dobrescu, a declarat ca la initiativa unor asociatii de turism, pe lânga Ministerul Turismului se doreste infiintarea unei structuri care sa sprijine turoperatorii.

“La nivelul ministerului s-a inteles faptul ca nu pot face totul singuri, motiv pentru care s-a decis realizarea unui parteneriat cu turoperatorii, camerele de comert, si nu numai, in cadrul unei organizatii nationale de turism care, dupa modelul german, sa se indrepte in mod special asupra partii private si care sa nu lase totul in mâna politicienilor”, a spus Ioana Dobrescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata